Riise matcher Solskjær

Det er ikke John Arne Riises skyld at Liverpool sliter for tida. Sunnmøringen scorer like mye som Ole Gunnar Solskjær og nest mest i Liverpool.

Det ble en ny tung dag på Anfield for Liverpool-fansen i går. Etter det pinlige cuptapet mot Crystal Palace var tre poeng et krav mot bortesvake Middlesbrough. Middlesbrough hadde ikke scoret på bortebane siden september, men mot Liverpool ble det nær sagt selvfølgelig hull på byllen.

Etter et praktfullt frisparkmål av Real Madrid-lånte Geremi, sørget John Arne Riise for poengdeling med sin scoring 16 minutter før slutt.

- Slik sesongen vår har vært i år, så forventer du nesten dette. Du sitter på benken og ser laget dominere kampen, og keeperen vår har ingenting å gjøre. Og så scorer de mål på det som er deres eneste skikkelige forsøk, sier Phil Thompson, som vikarierte som Liverpool-sjef for en sjuk Gerard Houllier.

- Føler med spillerne

Blindgata ser ikke ut til å ha noen ende for Liverpool: Utslått av FA-cupen, mer enn tre måneder uten hjemmeseier og hektet av i kampen om ligagullet.

- Du føler med spillerne, men vi må bare kjempe videre. Fortsetter vi å spille som i dag kommer resultatene, sier Thompson.

John Arne Riise er uansett ikke den som har mest grunn til å skamme seg om dagen. For to uker siden scoret han i 2-2-kampen mot Arsenal, sist helg var han banens beste mot West Ham og i går dundret han nok en gang en poenggivende lærkule i nettet.

Michael Owen gjorde forarbeidet til Riises utlikning. Superspissen dro seg frekt inn i feltet og slo tilbake til en forfjamset El-Hadji Diouf. Læret rullet videre til en nordmann som ikke nølte et sekund.

Likt med Solskjær

Riise er nå oppe i seks ligamål denne sesongen. Med det er han nest mest effektiv i Liverpool. Bare lagkamerat Michal Owen har flere med sine ni.

Blant nordmenn på balløya er Riise toppscorer sammen med Ole Gunnar Solskjær. Begge har notert sine seks scoringer på 20 ligakamper denne sesongen. Tore André Flo følger nærmest de to med sine fire mål for Sunderland.

FAKTA:

Norske Premier League-mål:

John Arne Riise, Liverpool6

Ole Gunnar Solskjær, Man U6

Tore André Flo, Sunderland4

Øyvind Leonhardsen, Ast. V2

Egil Østenstad, Blackburn1

Eirik Bakke, Leeds1

Jo Tessem, Southampton1

Steffen Iversen, Tottenham1

JUBEL: John Arne Riise scoret igjen. Det begynner å bli en vane. Det har ikke Danny Murphy noe imot.