Riise matchvinner i jubileumskamp

LOULE (NTB): Hege Riise scoret kampens eneste mål da Norge slo Finland i Algarve-turneringen i fotball i dag. Riise spilte sin 100. landskamp, og kan vente seg et kaffeservise i gave fra fotballforbundet.

- Det var veldig morsomt at Hege ble matchvinner i sin jubileumskamp. Målet hennes kom etter en fin styring på bakre stolpe, sier landslagstrener Per-Mathias Høgmo.

Norge innledet turneringen med 0-1-tap for Kina, og møter USA i den siste gruppekampen torsdag. USA leder gruppen etter 2-0 over Finland søndag og 4-1 over Kina tirsdag. USA har en sterk målforskjell og er sannsynligvis klar for finalen uansett om det skulle bli tap mot Norge.

Fornøyd

Høgmo er fornøyd med det norske spillet mot Finland, men skuffet over den dårlige utnyttelsen av målsjansene. - Vi vant sjansestatistikken 14-0, og minst 7-8 av mulighetene våre var meget store. Da er det for dårlig å bare få ett mål, mener Høgmo.

- Finland spilte et solid forsvar, men vi var altfor ineffektive foran mål. Det må vi rette på til USA-kampen, for der blir det særdeles viktig å score på de sjansene vi får, sier Høgmo til NTB.