Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise med Pirlo-straffe i målfest på Marienlyst

LSK og Godset delte poengene. Se høydepunktene!

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Lillestrøm 3-3

Strømsgodset beholder ledelsen i Tippeligaen etter å ha spilt 3-3 mot Lillestrøm i en høydramatisk kamp på Marienlyst i ettermiddag.

Det var hjemmelaget som tok føringen fra start - og beholdt den gjennom det meste av førsteomgang. Så da Peter Kovacs satte inn 1-0 tre minutter før pause, hans åttende mål for sesongen, var det vel fortjent.

Målet kom etter et raid av Øyvind Storflor på høyrekanten. Han la et presist innlegg foran kassa, og der var Kovacs på rett sted til rett tid - og omtrent snublet ballen i mål.

Gult for filming Omgangens mest omdiskuterte diskusjon var likevel det som skjedde etter en drøy halvtime. Da kom Peter Kovacs alene med LSKs keeperdebutant Lasse Staw, og hele Marienlyst ropte på straffe da Kovacs gikk i bakken etter det tilsynelatende sammenstøtet.

Dommer Tom Harald Hagen svarte med å vise Kovacs det gule kortet for filming, og TV-bildene viser at Hagen kanskje gjorde det rette. I hvert fall er det ingen tvil om at Kovacs gikk for å få straffe etter å ha fått en dårlig ballberøring.

I andre omgang var det Lillestrøm som åpnet best, i hvert fall scoret det allerede etter et minutts spil. Og målet var utvilsomt et av sesongens mest spesielle i Tippeligaen.

Surrealistisk Helstad-mål Det startet med et framspill fra Fredrik Stoor mot Thorstein Helstad. Helstad snek seg mellom Strømsgodsets midtstoppere. I det han passerte 16-metersstreken gikk Helstad i bakken. Det så ut som han ble felt av Kim Andre Madsen, men dommer Hagen vinket spillet videre.

Ballen havnet så på Helstads mage, før den triller ned i beina på ham - og liggende pirker Helstad inn utligningen bak en totalt forfjamset Adam Larsen Kwarasey.

Målet skulle vise seg å være opptakten til en forrykende fotballomgang. Etter 54 minutter tvang LSKs Erling Knudtzon fram et brudd på midtbanen.

Ballen havnet hos Ohi Anthony Omoijuanfo som satte opp Petter Vaagan Moen på venstrekanten. Vaagan Moan forserte og la et hardt innlegg på nærmeste stolpe. Der var Erling Knudtzon og kriget inn 2-1 til bortelaget.

Mer Kovacs Deretter sløste både Mohamed Keita og Peter Kovacs enorme Godset-sjanser. Men utlikningen skulle komme. Og igjen var det Peter Kovacs som gjorde det.

Den ungarske kjempen kriget selv til seg ballen i en duell, avanserte 10-15 meter og skrudde ballen elegant rundt Lasse Staw fra rundt 18 meters hold.

Og fortsatt var det mer i vente. Matchuret nærmet seg 70 minutter da Petter Vaagan Moen kom alene med Adam Larsen Kwarasey. Godset-keeperen tok beina på Vaagan Moen og var heldig som slapp unna med gult kort etter å ha tatt fra LSK en stor målsjanse.

Riise-Panenka Straffesparket var soleklart, og fra krittmerket gjorde Bjørn Helge Riise som både Andrea Pirlo og Sergio Ramos under sommerens EM-sluttspill: han kippet ballen midt i mål, populært kalt «en Panenka», etter at Tsjekkoslovakias Antonin Panenka som den første på den internasjonale scenen scoret et slikt straffemål under EM i 1976.

Men heller ikke denne Lillestrøm-ledelsen skulle vare lenge. For fem minutter senere pekte dommer Hagen igjen på straffemerket. Og denne gangen var det Godset som fikk sjansen etter at Fredrik Stoor brukte litt for mye armer i en duell med Peter Kovacs.

Ola Kamara hamret ballen i nettet til 3-3.

Det siste kvarteret inneholdt også store målsjanser og minst én situasjon som kunne ført til straffespark. Men flere mål ble det ikke.

Ubeseiret Dermed er Strømsgodset fortsatt ubeseiret på hjemmebane siden 16. juni i fjor, og for fullt med i kampen om seriegullet - selv om de kan miste serieledelsen til Molde i morgen, hvis Solskjærs menn slår Vålerenga.

For Lillestrøm var det den sjuende strake kampen uten tap, og det på ligaens vanskeligste bortebane. Nedrykk virker stadig mindre sannsynlig for Kanarifuglene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media