Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise mener Drillo har endret filosofi

- Vi har ingen Drillo-stil.

|||ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Makedonia 2-1.

Da Ståle Solbakken tidligere i år dristet seg til å si at Aalborg spilte den samme fotballen som Drillo forfektet på 90-tallet, ble det ramaskrik i Danmark.

For internasjonalt er Drillo-stil å regne som et skjellsord - og nærmest ensbetydende med lange baller i 90 minutter.

Blant de norske landslagsgutta forsvant skepsisen kjapt. Flere av våre største profiler har gitt uttrykk for at Drillo må fortsette inn mot neste kvalik - med John Arne Riise som en av de ivrigste.

- Jeg ønsker Drillo. Folk snakker om Drillo-stil, men vi har ikke sett så mye til det. Det har ikke vært de lange ballene opp i banen som på 90-tallet. Vi spiller gjennom midten, og viser i dag og mot Skottland at vi kan spille fotball, vi også, mener Riise.

Ikke Flo-pasninger
Nå vil sannsynligvis landslagssjefen selv protesterte nokså kraftig på at kjernen i stilen hans er langpasninger — for selv mener han den beste definisjonen på Drillo-fotball er «konsekvent utnyttelse av ubalanse».

Riise innrømmer at han var spent foran sitt første møte med fotballprofessoren fra Østsida.

- Jeg var spent om det ville bli slik vi husket det fra 90-tallet, men det er en helt annen spillestil. Vi har ingen Drillo-stil som på 90-tallet med lange baller mot Flo. Sånn spiller ikke vi. Han har fått en helt annen fotballfilosofi. Selvsagt er han opptatt av det defensive arbeidet, som vanlig, men det går vel så mye på hurtighet framover.

- At vi spiller tre pasninger bak i forsvaret blir ikke alltid like godt mottatt, men vi gjorde det i dag, og det gikk bra, sier Riise.

- Det spørs om Drillo er enig i at han har endret stil?

KONTINUITET: Både Brede Hangeland og John Arne Riise vil beholde Drillo. Foto: Heiko Junge / Scanpix
KONTINUITET: Både Brede Hangeland og John Arne Riise vil beholde Drillo. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Nei, det tror jeg ikke, men vi som husker 90-tallet ser noe helt annet i dag. Vi spiller langt av og til, men bare for å løse opp spillet, sier Riise.

Spillerne foretrekker Drillo
Erik Myggen Mykland tok i går til orde for et stilskifte på landslaget, og lanserte Jan Jönsson som den beste kandidaten til å overta ansvaret.

Riise står på at Drillo fortjener fornyet tillit.

- Vi er veldig happy med ham, og har sagt at alle mann vil ha ham med videre, sier han.

Kaptein Brede Hangeland er ikke uenig.

- Jeg synes vi skal fortsette med Egil. Det er en god løsning, det vil gi kontinuitet og gjøre oss bedre om han får jobbe med laget. Jeg er fornøyd med treneren, sier Hangeland.

Hangeland fortsatt bitter
Han var kanskje den aller mest nedbrutte spilleren etter uavgjortkampen på Island. I går var han atskillig lettere til sinns, men skuffelsen er fortsatt ikke ute av kroppen til den 195 centimeter lange siddisen.

- Jeg har det litt bedre, selvfølgelig, men i sum er jeg frustrert over at vi ikke har prestert spesielt godt i kvaliken. Vi hadde trengt et par poeng til for å klare det, sier han til Dagbladet.

- Er poengtapet mot Island nesten enda bitrere etter seieren nå?

- Det er litt sånn, men jeg skal ikke si at det hadde vært bedre å tape kampen. Men vi er så nær uten å klare det. Det er irriterende, sier landslagskapteinen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling