Riise mener Drillo har endret filosofi

- Vi har ingen Drillo-stil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||ULLEVAAL (Dagbladet.no): Norge - Makedonia 2-1.

Da Ståle Solbakken tidligere i år dristet seg til å si at Aalborg spilte den samme fotballen som Drillo forfektet på 90-tallet, ble det ramaskrik i Danmark.

For internasjonalt er Drillo-stil å regne som et skjellsord - og nærmest ensbetydende med lange baller i 90 minutter.

Blant de norske landslagsgutta forsvant skepsisen kjapt. Flere av våre største profiler har gitt uttrykk for at Drillo må fortsette inn mot neste kvalik - med John Arne Riise som en av de ivrigste.

- Jeg ønsker Drillo. Folk snakker om Drillo-stil, men vi har ikke sett så mye til det. Det har ikke vært de lange ballene opp i banen som på 90-tallet. Vi spiller gjennom midten, og viser i dag og mot Skottland at vi kan spille fotball, vi også, mener Riise.

Ikke Flo-pasningerNå vil sannsynligvis landslagssjefen selv protesterte nokså kraftig på at kjernen i stilen hans er langpasninger — for selv mener han den beste definisjonen på Drillo-fotball er «konsekvent utnyttelse av ubalanse».

Riise innrømmer at han var spent foran sitt første møte med fotballprofessoren fra Østsida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer