STAKK I MAGEN OG HODET: John Arne Riise forsto på dagens trening at han ikke var frisk nok til å spille mot Island i morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
STAKK I MAGEN OG HODET: John Arne Riise forsto på dagens trening at han ikke var frisk nok til å spille mot Island i morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Riise mister Island-kampen

Stakk i garderoben for å bite i seg skuffelsen.

ULLEVAAL (Dagbladet): John Arne Riise spiller ikke morgendagens EM-kvalifisering mot Island i Oslo.

I samråd med landslagslege Thor Einar Andersen har Fulham-proffen valgt å spare seg til kampen mot Danmark i København tirsdag.

- Jeg har tatt en av mine tyngste avgjørelser i karrieren, og tatt meg selv ut av kampen i morgen, sier John Arne Riise på nasjonalarenaen.

Bare 95 prosent Venstrebacken forklarer det med at han på dagens trening fortsatt var noe plaget av lyskeproblemene han pådro seg forrige torsdag, for Fulham i Europa League. Først i går fikk han testet seg med fotballsko.

- Jeg er bare 95 prosent klar, det er noe som mangler. Da er det bedre at jeg gir sjansen til noen som er 100 prosent, og så er jeg klar til tirsdag.

Nå satser han alt på å få spille mot danskene, nabolandet som er den store trusselen mot norsk EM-billett.

- Det ville vært en liten risiko for å slå opp skaden, og både for min og laget sin del var det ikke verd det. Jeg gikk til Thor Einar og sa fra, sier Riise.

Gikk i garderoben Den avgjørelsen gikk så innpå den tidligere Liverpool- og Roma-proffen at han måtte skaffe seg litt tid alene. Dagens økt er den siste før landskampen han går glipp av.

- Jeg måtte gå i garderoben for meg selv i 15-20 minutter og bite i meg skuffelsen. Det stakk i magen og i hodet. Jeg hadde ikke hjerte til å skade laget, sier Riise.

Norge mangler nå hele den opprinnelige venstresiden mot Island. Også venstreving Morten Gamst Pedersen er ute med skade.

- Det er en strek i regninga, men vi har vært forberedt på at det kunne skje. Det er klart at vi mister noe med John Arne ute, han har spisskompetanse, sier Drillo.

TUNGT: Drillo sier det er en strek i regninga at Riise må melde forfall til Island-kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TUNGT: Drillo sier det er en strek i regninga at Riise må melde forfall til Island-kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Han har tilslag som få andre i Europa. Og masse tæl og vilje.

Hemmelig lag Drillo har erstatterne for Riise og Gamsten klare, men ønsker ikke å gå ut med laget fordi spillerne ennå ikke er informert om uttaket.

Dagbladet tror Drillo velger Jonathan Parr (Crystal Palace) på vingen og Espen Ruud på backen. OB-backen klarte seg godt på uvant side mot Portugal og Nani i fjor.

Gamsten og Riise er vanligvis dødballekspertene på det norske laget.

- Vi har andre som kan slå cornere og frispark, men hvem det er ønsker jeg ikke å gå ut med nå, sier Drillo til Dagbladet.

Landslagslege Andersen sier til Dagbladet at Riise var med på firkantøvelser på dagens trening, og at aktiviteten blir utvidet dag for dag framover.

- Nå får vi bedre tid på å teste ut intensitetsnivået. Vi jobber med det målet for øye å få John Arne klar til tirsdag, sier Andersen.