Riise mot stjernene

LONDON (Dagbladet): John Arne Riises mål, familie, karriere - og magemuskler - - ble brettet ut som hovedoppslag på Daily Mails sportssider i går. Et sikkert tegn på at sunnmøringen er etablert som en av de store profilene i engelsk fotball.

I oppslaget om Riise «The rebel with a clause» (Opprøreren med en klausul) forteller han om den gangen han som 17-åring fikk profftilbud fra Monaco og alle rådet ham fra å dra.

- De mente jeg var for ung. Og jeg kan forstå dem. Jeg var ung og skulle reise til et fremmed land uten å kunne språket. Men de hadde ikke sett den klausulen i kontrakten min som fastslo at familien kunne komme på besøk så ofte de ville, forteller Riise. Som fyllte 22 år for to uker siden.

Solskjær og Riise Både Ole Gunnar Solskjær og John Arne Riises eventyrlige proffkarrierer startet med en tilfeldighet. Uniteds sjefsspeider skulle vurdere Ronny Johnsen i en landskamp mot Aserbajdsjan i 1996, men fikk også se måljeger Solskjær i full blomst. To år seinere var Monacos speider på en U18-kamp mellom Sverige og Norge:

- Det var en annen de kom for å se på, men de tok i stedet kontakt med meg etter at jeg hadde spilt mitt livs match.

Liverpool-stjernen forteller at han begynte å spille fotball som fire-femåring og at han også spilte volleyball i guttedagene. Faktisk så godt at han samme helg ble tatt ut på aldersbestemte landslag i begge idretter.

Løpsmaskin - Jeg måtte velge, og det var ikke vanskelig: Jeg hadde alltid drømt om å bli profesjonell fotballspiller, sier han. Og forteller at han i guttedagene sto opp ved fem-tida hver morgen for å ta en times løpetur før skolen startet.

- Jeg løp til og med om vinteren, i snøen, alene i mørket.

Riise er fremdeles treningsnarkoman, et «forbilde for andre proffer», fastslår Mail: «En spiller som blir elsket av Liverpool-fansen for sine spektakulære mål, en spiller hvis magemuskler har redefinert Anfields six-pack».

Klar mot Chelsea - Han slutter aldri å løpe, er alltid i bevegelse. Han har en utrolig energi, skriver Mail og fastslår at Riise også ser ut til alltid å ville spille: Han var den Liverpool-spilleren som spilte flest kamper forrige sesong.

- Jeg liker å løpe, jeg liker å kjempe, jeg liker å konkurrere. Det dreier seg om å ta vare på seg selv: Alle norske spillere arbeider hardt for å holde seg i form, sier ålesunderen. Som i dag etter alt å dømme kan trekke den røde trøya på seg i møtet med utskjelte og revansjelystne Chelsea-stjernene.

NY SUPERSTJERNE: John Arne Riise er på vei til å bli Norges neste stjerne i engelsk fotball.