Riise nekter å prate. Treneren avslører hvorfor

Aalesund-trener Trond Fredriksen har rådet 35-åringen til å unngå pressen.

Glimt - Aalesund 0-1 (0-1)

BODØ (Dagbladet): Det har stormet rundt John Arne Riise etter debuten i Tippeligaen. I går opplevde 35-åringen sin første seier i Aalesund-trøya og hadde grunn til å juble. Likevel opprettholder Riise mediaboikotten som han startet med forrige seriekamp.

I dialog med Dagbladet røper trener Trond Fredriksen at det er han som har bedt den omstridte profilen om å gjøre det.

- Det er jeg som har rådet ham til det, sier Fredriksen etter den råsterke 1-0-seieren over Bodø/Glimt.

Nektet å prate Riise var tydelig fornøyd da han kom ut av garderoben på Aspmyra i går, men det overbeviste ham likevel ikke om å snakke med pressen. Da Dagbladet ba Riise om et intervju, fikk vi nei. En tydelig blid, men lite snakkesalig 35-åring sa bare «nope» til forespørselen, og «takk» da vi gratulerte med innsatsen og poengene.

Trener Fredriksen forklarer hvorfor:

- John Arne syntes det ble for mye oppmerksomhet rundt hans person. I det siste har den oppmerksomheten i hovedsak også vært negativ. Derfor mente jeg det ville være fornuftig med en liten mediepause. Jeg ville at han skulle la beina snakke i stedet.

- Det har kanskje fungert?

- Ja, jeg syns det.

- Bildene av ham i det fløyta går for kampslutt sier det meste?

- Ja. Jeg er jo selv rimelig lidenskapelig når det kommer til fotball. Men målt mot John Arne blir jeg smågutt. Han er rett og slett gal etter å vinne.

- En lidelse Det var en uvanlig glad og lettet trener vi møtte ved spillerbussen som fraktet Aalesund til Bodø lufthavn med tre poeng i bagasjen.

- Det var en lidelse å kjenne på alle følelsene utover i andre omgang. Vi fikk kjørt oss kraftig, og jeg ante ikke om vi kom til å holde på ledelsen. Men det klarte vi. Vi stod opp mot Glimt-presset, hadde litt tur, og kunne økt til 2-0 på en av våre farlige kontringer.

Fredriksen har en lang karriere som spiller i klubben. Nå er han trener, og merker at det resultatene som teller.

- Man kan si mye fint om ting som utvikling og spillestil. Men når alt kommer til alt er det én ting som teller: Resultater. Resultater avler tro og selvtillit. Her på Aspmyra i dag fikk vi tre poeng og en selvtillit som er gull verdt.

Ønsker Vålerenga velkommen Nå skal Fredriksen og Aalesund forberede seg i ro og mak til neste kamp, som er den siste før EM-pausen.

- Vi spiller hjemme mot Vålerenga. En meget viktig kamp i det området av tabellen der både de og vi befinner oss. Klarer vi å ta en ny trepoenger, så står Aalesund godt rustet til høstsesongen. Da har vi snudd fire tap til to seire på rad.

- Og forlater bunnstriden for godt?

- Det både håper og tror jeg.