Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise nektet å møte Lundekvam: - Har mistet respekten for ham

Hos Senkveld.

VILLE IKKE MØTE CLAUS: John Arne Riise og kona Louise Angelica møtte til Senkveld-innspilling i kveld. Men Riise ville ikke møte sin tidligere lagkamerat Claus Lundekvam. Foto: Christian Roth Christensen
VILLE IKKE MØTE CLAUS: John Arne Riise og kona Louise Angelica møtte til Senkveld-innspilling i kveld. Men Riise ville ikke møte sin tidligere lagkamerat Claus Lundekvam. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Arne Riise og Claus Lundekvam stilte begge opp til Senkveld-innspilling i Nydalen i Oslo kveld - men ikke sammen.

John Arne Riise nektet nemlig å møte Lundekvam etter at innholdet i den nye boka til Lundekvam ble kjent i dag.

- Nei, jeg ville ikke møte ham. Jeg har sett på Claus som en god venn og kamerat. Jeg har visst om hvor tøft han har hatt det utenfor banen. I dag våknet med godt humør, men så fikk jeg se 70 ubesvarte anrop og mange mail. Da skjønte jeg at noe hadde skjedd, sier Riise i Senkveld-innspillingen i kveld.

- Jeg synes det er skuffende og jeg mistet respekten for ham, sier Riise.

Til Dagbladet forteller Riise på vei ut fra studio i Nydalen.

GJESTER: Linn Skåber (t.v.), John Arne Riise og kona Louise Angelica. Foto: Christian Roth Christensen
GJESTER: Linn Skåber (t.v.), John Arne Riise og kona Louise Angelica. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Det han skriver må han stå for. Det som er sagt, er sagt. Jeg har lagt saken død nå. Jeg har ikke snakket med Lundekvam og det er en grunn til at jeg ikke ønsker å møte ham her, sier Riise til Dagbladet, før han haster videre.

- Unødvendig Lundekvam ønsket å snakke med pressen i kveld, mens Riise utdypet hvor skuffet han var.

- Det står respekt av det Claus har gjort og at han ønsker å hjelpe andre. Men akkurat her synes jeg han har dratt det for langt og det er unødvendig å dra meg inn i dette, sier Riise til Senkveld-programlederne Harald Rønneberg og Thomas Numme.

Lundekvam var første gjest hos Senkveld - og var i studio rundt 15 minutter før Riise og kona Louise Angelica kom inn. Linn Skåber satt i sofaen gjennom begge seansene.

- Stå for det Lundekvam ble konfrontert med at Riise - og flere andre tidligere norsk lagkamerater - ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene i boka.

- John Arne er en fantastisk spiller. Vi har alltid hatt et godt forhold. Men dette er noe som er gammelt nytt for meg. Han får stå for det. Dette er min bok om meg og landslaget, sier Lundekvam i Senkveld-studio.

Det har stormet rundt boka i dag, der flere tidligere profiler og lagkamerater slår tilbake mot påstander om blant annet fyll og sexkøp.

KONTROVERSIELL: Den nye boka til Claus Lundekvam får kritikk av Riise. Foto: Christian Roth Christensen
KONTROVERSIELL: Den nye boka til Claus Lundekvam får kritikk av Riise. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Om på påståtte drikkekulturen på landslaget, forteller Lundekvam:

- Det er ikke den samme drikkekulturen der som i England. Men vi tok for oss der også, sier Lundekvam.

Dagbladet kommer med mer.

PÅ VEI UT: Lundekvam etter innspillingen. Foto: C. Christensen
PÅ VEI UT: Lundekvam etter innspillingen. Foto: C. Christensen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!