LOVES MER SPILLETID: Bjørn Helge Riise har imponert sin nye manager Mark Hughes på de første treningsøktene.  - - Treningene og spillestilen under Hughes passer meg bedre. Det er litt mer tempo og driv i spillet, sier han til Dagbladet. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
LOVES MER SPILLETID: Bjørn Helge Riise har imponert sin nye manager Mark Hughes på de første treningsøktene. - - Treningene og spillestilen under Hughes passer meg bedre. Det er litt mer tempo og driv i spillet, sier han til Dagbladet. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

Riise nyter større frihet med Hughes som sjef

Og på testene er det ingen som slår ham.

||| LILLESTRØM (Dagbladet): Bjørn Helge Riises første sesong i Premier League gikk ikke helt etter planen.

Riktignok fikk han bra med spilletid i den tidlige fasen av Europa League, men i serien fungerte han mest som stallfyll. Etter sesongen sverget Riise på at den kommende sesongen ville bli annerledes.

Siden den gang har han sett gamlesjefen Roy Hodgson forsvinne til Liverpool og bli erstattet av Mark Hughes - et skifte han tror kan slå heldig ut for egen del.

- Treningene og spillestilen under Hughes passer meg bedre. Det er litt mer tempo og driv i spillet. Får du ballen på kanten skal du sette fart og komme rundt. Akkurat som Hodgson ønsker han å holde ballen i laget, men du får frihet til å gjøre ting på egenhånd også. Det passer meg bra, sier Riise til Dagbladet.

Har fått skryt av Hughes
Så langt har han bare deltatt på fire treningsøkter med den nye sjefen, i tillegg til å komme inn fra benken i treningsmatchen mot Werder Bremen i helga (5-1-seier).

- Jeg har hatt en god treningsuke, og gjorde det bra da jeg kom inn mot Werder. Jeg føler ikke at jeg kunne gjort så mye mer.

- Men du er ikke inne i startelleveren for øyeblikket?

- Når det kommer en ny trener inn har han gjerne sine meninger om laget, men det blir fort sånn at den startelleveren som avsluttet sesongen kommer først inn. Hughes har vært der en uke nå, og jeg skal gjøre alt for å vise meg fram.

- Litt ubeleilig med landskamp så kort tid før seriestart?

- Både ja og nei. Jeg skulle gjerne vise meg fram i Fulham, men det er ganske mange av de andre som også er på landslagsoppdrag. Hughes er ikke veldig happy med at vi dro. Men han følger veldig bra med på hva spillerne gjør i landskampene, så om jeg spiller bra mot Frankrike på onsdag kommer det til å hjelpe meg også i klubblaget, tror Riise.

Han har allerede rukket å gjøre inntrykk på den nye sjefen.

- Han er veldig godt trent, det har jeg lagt merke til. Han har imponert meg under de to treningene jeg har ledet så langt. Riise må se på managerbyttet som en mulighet for ham å få mer spilletid. De sjansene vil han få, og han er veldig motivert, det kan alle se, sa Hughes til VG i forrige uke.

Ingen er bedre trent
Slikt er musikk i ørene til Bjørn Helge Riise, som likevel ikke vil gå med på at det var en lettelse å se Hodgson gå til Liverpool.

- Jeg starter med blanke ark nå, og tror det gavner meg. Men det var Roy som hentet meg til Premier League, og han har gjort meg mye bedre enn det jeg var, sier han.

I likhet med storebror John Arne har han for vane å ligge helt i tet på fysiske tester etter endt sommerferie, og årets oppkjøring i Fulham har ikke vært noe unntak.

- Det er ingen som slår meg der, sier han til Dagbladet.

- Vi løper med pulsbelte og GPS-måler. De måler alt fra hvor langt du løper til hvor fort du akselererer. Hvis jeg spurter, kan de for eksempel se hvor rask spurten var, hvor høyt pulsen kom opp og hvor raskt den gikk den. De måler alt, sier Riise.

Tror på topp 10
I Premier League kan man likevel få temposjokk uansett hvor godt trent man er. På det området er Riise trygg på at han stiller bedre rustet enn i fjor.

- Jeg visste at jeg var god fysisk og jeg kom til å ta tempoet i Premier League, men at det skulle vært så jævlig var jeg ikke klar over til å begynne med. Men jeg vennet meg fort til det, og i år er jeg bedre forberedt på hva som kommer. Med spillestilen til Mark Hughes har jeg bedre mulighet til å spille meg inn enn i fjor, sier Riise.

En beskjeden 13. plass i serien forrige sesong spilte liten rolle så lenge Fulham tok seg helt til finalen i Europa League, der det ble tap mot Atletico Madrid. Året før der havnet Fulham på øvre halvdel - og Riise mener det er naturlig å sikte dit igjen.

- Jeg tror vi havner blant de 10 beste, sier han.

BLANKE ARK: Med Mark Hughes som manager føler Riise at han starter med blanke ark. Foto:   AFP PHOTO/ BEN STANSALL
BLANKE ARK: Med Mark Hughes som manager føler Riise at han starter med blanke ark. Foto: AFP PHOTO/ BEN STANSALL Vis mer