Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise og Aalesund tapte på straffer - Brattvåg til fjerde runde for første gang

Mos nær ved å bli helt, men Aafk måtte se seg slått.

FRA START: John Arne Riise spilte fra start, men klarte ikke å avgjøre for Aafks del i ordinær tid. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FRA START: John Arne Riise spilte fra start, men klarte ikke å avgjøre for Aafks del i ordinær tid. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Brattvåg - Aalesund 5-4 (1-1 e.e.o)

(Dagbladet): Aalesund ble det andre Tippeliga-laget som ble sendt ut av årets norgesmesterskap, da de tapte på straffer mot Brattvåg i kveld.

Det var to målløse omganger som sendte lagene til ekstraomganger. Der gikk Brattvåg hardt ut, og scora allerede etter to minutter. Fem minutter før slutt ble Mos helten igjen, men det hjalp ikke da bortelaget til slutt tapte på straffer.

Det var Oddbjørn Lie som bommet på Aafks første straffe, og må tåle å være syndebukken etter straffekonkurransen.

I den forrige runden spilte tangotrøyene mot Herd, og også da måtte de ut i ekstraomganger. Der avgjorde Mos.

Jevnt Tippeliga-laget Aalesund tok ingen sjanser før kampen mot Brattvåg, tirsdag, og stilte med heltene fra forrige cuprunde, John Arne Riise og Mostafa «Mos» Abdellaoue fra start.

Bortelaget åpnet klart best, men andredivisjonslaget Brattvåg våknet opp utover i første omgang. Begge lagene hadde flere gode sjanser, den største var trolig da Aafk-spilleren Franck Boli stanget ballen like over mål fra drøye fem meter.

Etter hvilen fortsatte Aalesund å kjempe for en scoring, og bare få minutter ut i omgangen var Mos nære da han klinka til på et frispark, like utenfor 16-meteren.

Også Brattvåg var nære de første minuttene, og sju minutter ut i omgangen kom hjemmelagets største sjanse. Finn Alvestad sendte avgårde et skudd langs bakken. Aafk-keeper Lars Cramer måtte strekke seg helt ut for å stoppe skuddet.

Mos nær å bli helt Boli herjet til tider med Brattvåg, men klarte ikke få ballen inn i målet bak Henrik Reite Hansen. Etter 63 minutter ønsket også Peter Orry Larsen å vise fram skuddfoten, men heller ikke han traff innenfor stengene.

Etter 69 minutter fikk hjemmelaget en corner etter å ha vært på hugget i angrep. Corneren havnet ved første stolpe, og ble dyttet inn i feltet. Etter litt klabb og babb fikk omsider Cramer hendene på ballen, og fikk stoppet Brattvågs målsjanse.

Åtte minutter før full tid fikk Mos muligheten til å bli Aafk-helt for andre cupkamp på rad. Bortelaget kontret mot, og var fem mot tre, men Oslo-gutten satte ballen i nettveggen.

Heller ikke Orry Larsen klarte å få ballen inn i mål minuttet etter, og Brattvåg nærmet seg ekstraomganger med stormskritt.

Ekstraomganger: Brattvåg brukte sitt tredje bytte like før slutt, og kan trolig angre på det i ekstraomgangene, da flere spillere ser slitne ut og sliter med krampe.

To minutter ut i ekstraomgangen er Aalesund i alvorlig trøbbel! Eirik Nakken Høivik rager høyest i feltet, og stanger inn 1-0 til hjemmelaget!

Aalesund gjør sitt siste bytte for kvelden. Thomas Martinussen går ut, mens Sondre Fet kommer inn.

Bortelaget er nær utlikning når innbytter Fet spiller inn til Marlinho. Dessverre for tangotrøyene går skuddet utenfor mål.

John Arne Riise går hardt inn i en takling, og får et fortjent gult kort. Thomas Aarsund blir liggende litt og kjenne på smerten, men kommer seg opp og spiller videre.

Boli har vært god for Aalesund i kveld, men mangler et mål. Han er nære tretten minutter ut i den første ekstraomgangen, når han først finter ut to Brattvåg-spillere, før han skyter. Igjen går skuddet like utenfor.

Nekrouf klinker til mot Aalesund-målet. Stolpen er i veien, og hindrer 2-0.

Første ekstraomgang er over, og Brattvåg er 15 minutter unna en historisk fjerderundekamp. De har aldri spilt i tredje runde før dagens kamp, og er nå nære å tangere denne rekorden.

Slitent hjemmelag Aalesund og Boli går rett opp i angrep. Igjen går skuddet utenfor.

Sju minutter igjen av kampen. Aalesund får corner.

John Arne Riise skyter hardt mot målet, men keeper redder skuddet. Etterpå blir det litt kaos i feltet, før Brattvåg får ryddet opp.

Hjemmelaget virker slitne, og bruker god tid på frispark og innkast. I tillegg sparker forsvaret ballen opp i angrep, uten at det nytter. Gjelder å holde fokus for Brattvåg nå, om de skal komme seg videre.

Mos redningsmann igjen Og der utlikner Aalesund! Bortelaget kontrer mot. Brattvåg-keeperen møter, og ballen blir spilt videre til Mos som kommer nærmest alene mot mål. Får ballen på brystet og kan løpe ballen i mål.

Andre cupkampen på rad hvor Mos redder tangotrøyene.

Brattvågs sisteskanse prøver seg på en liten frekkis, og er nær ved å feile totalt. Slipper unna med skrekken, og får sende ballen opp i angrep.

Under to minutter igjen av ekstraomgangene, og bortelaget kjører for fullt.

Langt innkast fra Riise som havner i feltet, men Brattvåg rydder opp.

Hjemmelaget får et frispark på slutten av omgangen. Det blir det siste som skjer.

Et godt frispark, men det går like utenfor. Da er det klart for straffer!

Straffesparkkonkurranse: Hjemmelaget er nok glade for at det ikke skal spilles flere ekstraomganger, da de ser slitne ut.

Hjemmelagets spillere ser mer fornøyde ut enn Aalesund, akkurat nå.

Aalesund-spiller Lie er førstemann som skyter. Keeper går riktig vei, men skuddet går utenfor!

Mambouana skyter knallhardt til venstre - Cramer går motsatt vei, og hjemmelaget leder så langt.

Kirkeskov setter Aalesunds andre straffe. 2-2.

Brattvåg-spiller Eirik Nakken Høivik setter sitt andre mål for kvelden.

Bjørn Helge Riise tør ikke klinke til, men setter ballen i mål etter å ha lurt Hansen til å gå tidlig.

Persson setter sitt forsøk, og Brattvåg er to straffer unna fjerde runde!

John Arne Riise tar den fjerde straffen, og sender den knallhardt i samme hjørnet som lillebror.

Brattvåg scorer! Det er Nekrouf som sender hjemmelaget ett skritt nærmere fjerde runde.

«Mos» hamrer ballen i undersida av tverrliggeren - heldigvis for ham går skuddet inn.

Hildrestrand sender Brattvåg videre!

For noen herlige scener som utspiller seg på Brattvåg kunstgress! For første gang i historien var Brattvåg i tredje runde. Så gikk de rett til fjerde runde for første gang.

Hele Norges coronakart