Riise og Roma slo ut Lazio

Klare for kvarten etter 2-1 i byderbyet.

VITTORIA: John Arne Riise viser v-tegnet etter 2-1-seieren mot byrival Lazio i den italienske cupen i kveld. Foto: Filippo Monteforte, AFP/Scanpix
VITTORIA: John Arne Riise viser v-tegnet etter 2-1-seieren mot byrival Lazio i den italienske cupen i kveld. Foto: Filippo Monteforte, AFP/ScanpixVis mer

John Arne Riise og hans Roma vant byderbyet mot Lazio 2-1 og er klar for kvartfinale i den italienske cupen.

Brasilianske Simplicio ble matchvinner på Olympiastadion i kveld. Alle målene kom i annen omgang, de to første på straffespark.

Marco Borriello ga Roma ledelsen i det 53. minutt etter at Stephan Lichtsteiner handset i feltet. Fire minutter senere ble Mauro Zarate felt av Roma-stopper Juan, og Hernandes utlignet fra 11-metersmerket.

Simplicio sendte Roma foran for godt med sin scoring i det 77. minutt.

Kampen forløp ikke uten trøbbel. En stein ble kastet gjennom et vindu i Lazios spillerbuss på vei til kampen, og en av de ansatte i lagets støtteapparat pådro seg mindre skader i ansiktet.

Riise spilte hele kampen for Roma, som møter Juventus i kvartfinalen.

I dagens første cupkamp vant Sampdoria 5-4 på straffer over Udinese etter 2-2 i selve kampen. Sampdoria kjempet seg tilbake i kampen etter at Daniele Dessena ble utvist på stillingen 1-2.

German Denis, som så ut til å bli matchvinner inntil Gianpaolo Pazzinis 2-2-mål, var den eneste som misset i straffesparkkonkurransen.

(NTB)

• John Arne Riise blogger om seieren: «Grande Roma!»