Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise om dattera: - Håper hun lærer av mine feil

Historisk dag for John Arne Riise og dattera Ariana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 25. mai 2005: John Arne Riise spiller 120 minutter når Liverpool snur 0-3 til 3-3 og vinner straffekonkurransen mot AC Milan i Champions League. «Mirakelet i Istanbul» er et faktum. - Det først nå jeg skjønner hvor stort det er, sier John Arne Riise til Dagbladet.

16. april 2005: John Arne Riise vet ingenting om den historiske Champions League-triumfen som er i vente, men har allerede blitt en internasjonal stjerne. På denne dagen åpnes Color Line Stadion, Ålesunds nye storstue, hvor inntektene av Riises salg til Monaco og videresalg til Liverpool er et viktig finanseringsgrunnlag.

Riise blir hedret med en statue, i hvert fall tilsynelatende, og bærer stolt rundt på datteren Ariana (3). De får se AaFK snu 0-1 til 2-1 i løpet av overtidsminuttene på tidenes første kamp på Color Line Stadion. «Mirakelet i Ålesund» er et faktum. - Det var fantastisk moro. Jeg husker jeg ble med på feiringen etterpå, forteller Riise.

17. april 2016: John Arne Riise starter i dag sin første kamp på Color Line Stadion når Viking kommer på besøk. Nå er Riise omsider tilbake med dattera Ariana. Hun har nå blitt 14 år. Endelig er far og datter gjenforent.

- Ariana bør lære av mine feil Det er etterlengtet for begge to. Etter mange år i utlandet får den tidligere Liverpool- og Roma-spilleren endelig se Ariana regelmessig.

- Det er veldig godt og en av fordelene med å bo i Ålesund igjen. Jeg får nå tilbringe mer tid med henne, stille opp på mer og være mer til stede som far, forteller Riise til Dagbladet.

Nøyaktig elleve år etter at 35-åringen bar rundt på sin da tre år gamle datter under stadionåpning på Color Line Stadion mot Odd i 2005, kan 14 år gamle Ariana i dag se pappa starte sin første Tippeliga-kamp i Ålesund noensinne.

GJENFORENT: På stadionåpningen til Color Line Stadion i 2005 bar John Arne Riise stolt på dattera Ariana. Nå får de endelig tilbringe mye tid sammen igjen.
Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
GJENFORENT: På stadionåpningen til Color Line Stadion i 2005 bar John Arne Riise stolt på dattera Ariana. Nå får de endelig tilbringe mye tid sammen igjen. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer

Nå er Ariania stadig vekk på besøk til sin far - og hans kone Louise Angelica - som bor midt i Ålesund sentrum.

- Det er veldig hyggelig, men i den alderen går det veldig mye i sosiale medier. Det er Facebook, Snapchat, Instagram og alt det der, forteller Riise og smiler.

Han er selv aktiv i sosiale medier, ikke minst på Twitter, Facebook og sin egen blogg.

- Du har vel litt å lære henne på sosiale medier?

- Haha, ja, hun kan lære av mine feil. Det er det hun bør gjøre, sier Riise og ler.

Trenger etterlengtet seier Selvironien og humøret er der, men i dag er det blodig alvor når Viking kommer på besøk i oppgjøret mot rogalendingene. Trond Fredriksens menn vant serieåpningen mot Stabæk, men har tapt samtlige av de tre kampene hvor Riise har vært involvert i.

Nå skriker både han og hele Ålesund etter en etterlengtet seier. Mannen med 110 landskamper for Norge har ikke vunnet kamper i sitt AaFK-comeback, men har likevel vunnet folket.

I Riises hjemmedebut mot Brann, hvor han kom inn som innbytter i 1-2-tapet, møtte over 10 000 tilskuere opp, mot bare drøye 5000 i serieåpningen.

- Det var helt fantastisk. De fortjente bedre enn de fikk servert mot Brann. Det er veldig synd at vi gir dem noe å juble for, men vi må gjøre vårt for at alle kommer tilbake. Da skal vi gi dem en seier neste gang, sa Riise etter tapet mot Brann.

Han vil ikke ta på seg all æren for de mange tilskuerne som kom mot Brann, men håper inderlig at de kommer tilbake mot Viking i dag, til tross for tre strake tap.

- Tilskuerne kom først og fremst for å se laget, men jeg har hørt at mange kom for å se meg. Det setter jeg stor pris på og ga meg ekstremt mye energi, sier Riise.

- Folk jeg ikke kjenner har kommet bort på gata for å gi meg en klem. Det er litt spesielt, men veldig hyggelig å bli tatt imot på en sånn måte, forteller 35-åringen.

TRIUMF: Samme år som John Arne Riise var med på stadionåpningen i Ålesund, vant han Champions League med Liverpool. Foto:  AFP PHOTO FILIPPO MONTEFORTE
TRIUMF: Samme år som John Arne Riise var med på stadionåpningen i Ålesund, vant han Champions League med Liverpool. Foto: AFP PHOTO FILIPPO MONTEFORTE Vis mer
Hele Norges coronakart