Riise på hugget med Monaco

Monaco- Nancy 3-0. John Arne Riise markerer seg i fransk fotball. 17-åringen spilte hele kampen da Monaco vant komfortabelt over Nancy og tok steget opp på tredjeplass.

Med mamma og onkel på tribunen og telefonisk overføring til pappa Tormod hjemme i Ålesund spilte unggutten en god kamp på Monacos Stade Louis II. I hvert fall imponerte han sine norske gjester.

- Han spilte veldig bra. Han var på hugget gjennom hele kampen. Bare målet manglet, forteller pappa til Dagbladet.

De siste tjue minuttene fikk den spente faren direkte inn på øret.

- John Arne startet som indreløper og avsluttet på venstreving, sier Tormod Riise.

Trives

John Arne Riise reiste fra den norske 1. divisjonsklubben Aalesund FK til AS Monaco i begynnelsen av september. De første månedene som fotballproff i fyrstedømmet har vært som en drøm for John Arne. Han trives utmerket blant franske VM-stjerner og spillecasinoer.

Og pappa skryter av hvordan gutten blir tatt vare på både på og utenfor fotballbanen:

- De kan virkelig dette med talentutviklingen. Han har vært litt inn og ut av laget, men det skyldes at han ikke skal bli utbrent. John Arne er fullstendig klar over at dette er den beste måten å utvikle seg på.

Anvendelig spiller

John Arne Riise har vært innom alle lagdeler etter overgangen. I debutkampen for tre måneder siden spilte han venstreback. I går startet han på midtbanen og avsluttet på plassen han eide i AaFK.

- Det er nok som venstreving de vil bruke ham etter hvert. Det er der han trives best, sier pappa Tormod.

  • Frankrikes VM-spiss David Trezeguet scoret to, Nigerias Victor Ikpeba satte inn nummer tre.