Riise på vei mot Champions League

Liverpool slo Birmingham 3-0 borte i går.

Michael Owen, Emile Heskey og Steven Gerrard scoret målene som gjør at Liverpool har matchball når Newcastle kommer på besøk til Anfield om en uke.

Liverpool er tre poeng foran Aston Villa, som har en kamp igjen, og seks poeng foran Newcastle som har tre kamper igjen å spille. For å legge press på Liverpool må Newcastle ta minst tre poeng, og helst flere, i kampene hjemme mot Wolverhampton i morgen og borte mot Southampton onsdag.

Riise fikk en smell allerede i kampens første minutt etter en duell med Olivier Tebily. Han haltet noen minutter, men bet tennene sammen og fullførte kampen for et Liverpool-lag med stor innsats.

Jerzy Dudek i målet måtte ta fram noen gode redninger for å nekte hjemmelaget et ledermål, men Liverpool skapte mest og tok ledelsen etter en snau halvtime da Owen ble vakkert framspilt av Heskey og scoret.

Heskey knallet selv inn 2-0 tidlig i 2. omgang på pasning fra Gerrard, og litt senere ble Birminghams lagkaptein Kenny Cunningham utvist da han holdt igjen Gerrard.

Noen minutter før slutt satte Gerrard punktum med scoring fra spiss vinkel.

Villa ute

Ronny Johnsen og hans Aston Villa er i praksis ute av kampen om Champions League-plass etter 1-1 borte mot Southampton. Aston Villa har bare seks plussmål mot Liverpools 18, og det henter ikke Villa inn.

Juan Pablo Angel ga Villa ledelsen på et omstridt straffespark, men Kevin Phillips utlignet for hjemmelaget. Ronny Johnsen og Claus Lundekvam spilte hele kampen for hvert sitt lag.

Landslagskaptein Martin Andresen og hans Blackburn tapte 0-1 borte mot Tottenham. Jermain Defoe ble matchvinner i en kamp som betydde lite.

Leeds var i praksis klar for nedrykk før dagens hjemmekamp mot Charlton, men fjernet siste rest av teori ved å miste en 3-1-ledelse med to baklengsmål i slutten av kampen. Jason Euell scoret to ganger på fire minutter og ga gjestene fra London 3-3.

For mye

Leicester vant 3-1 over Portsmouth men var allerede fortapt. Ironisk nok er det jumbolaget Wolverhampton som fortsatt har en teoretisk sjanse, fordi laget har to kamper igjen. Manchester City tapte 1-2 for Middlesbrough, men kan nok føle seg trygg med seks poengs og 34 måls forsprang.

Newcastle tenker nok også på å score mange mål mot Wolverhampton i morgen. Laget har 12 plussmål mot Liverpools 18. Vinner Newcastle sine to neste kamper med mer enn sju måls overvekt til sammen, greier laget seg med uavgjort på Anfield i siste runde.

Ellers er det Liverpool som med uavgjort vil være klar for Champions League-kvalik.

(NTB)

FLYR HØYT: Dietmar Hamann og Sami Hyypiä i duell med Birminghams Matthew Upson. Kenny Cunningham (t.v.) ser imponert eller skremt ut.
KAN AVGJØRE: Seier mot Newcastle neste uke gir Champions League-spill for Emile Heskeys og Steven Gerrards Liverpool.