1-0: Branns Bismar Acosta krangler ballen i mål. Det var starten på en stor seier. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
1-0: Branns Bismar Acosta krangler ballen i mål. Det var starten på en stor seier. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Riise provosert over dømminga da Brann knuste AaFK: - Latterlig dårlig

Brann totalt overlegne i målprotokollen på hjemmebane.

Brann – Aalesund 6–0 (2–0)

(Dagbladet): Brann er et av de beste hjemmelagene i Tippeligaen. Det fikk AaFK også smertelig erfare. På de åtte første kampene har laget fra Bergen vunnet sju og spilt en uavgjort.

For den imponerende hjemmestatistikken fortsatte i kveld for Brann, som ikke har avgitt poeng på eget gress siden seriepremieren mot Odd (0–0).

- I dag løsnet det. Vi fikk scoret noen mål på hjemmebane og det veier forhåpentligvis litt opp for alle 1-0-seirene vi har hatt. Men jeg synes nå det er deilig også jeg, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2.

På motsatt banehalvdel var et Aalesund-lag som sliter på bortebane. De står nå med sju tap på de første ni kampene ute. Og i kveld ble de knust.

- Det er selvfølgelig tungt. Det er en kamp vi har tapt og vi har ingen annen mulighet enn å rette hodet opp og se fremover. Vi har en sinnssyk jobb å gjøre i høst og den må vi bare ta, ellers bærer det rett ned i OBOS-ligaen, sier Aalesund-trener Trond Fredriksen til TV 2.

Brann var effektive og fant veien til nettmaskene hele seks ganger. Håpet til Aalesund forsvant helt da de ble redusert til ti mann, noe som fikk tidligere Alesund-spiller John Arne Riise til å reagere.

Effektive

Jakob Orlov fikk Branns første sjanse etter elleve minutter. Han kom veldig skrått på mål da avslutningen hans fra rundt sju meter ble blokkert.

Noen minutter etterpå var Kristoffer Barmen frampå, men headingen gikk rett på Lars Cramer.

Det var likevel et varsel om hva som skulle komme.

Det tok 25 minutter før hjemmelaget fikk hull på byllen. Et frispark ble lempet inn på bakerste stolpe, hvor midtstopper Bismar Acosta kriget ballen i mål.

Og det skulle bli verre for bortelaget.

Etter 37 minutter skulle Daniel Braaten legge inn foran mål. Pasningen traff AaFK-spiller Edvard Skagestad, som var uheldig og plasserte den i eget mål.

Brann har bare sluppet inn ett mål på hjemmebane denne sesongen (mot VIF sist), så bortelaget sto på papiret foran en meget vrien oppgave. Bjørn Helge Riise hadde likevel tro på at de kunne få med seg noe fra Bergen.

- Ja, det må vi ha. Vi må skjerpe oss, krige utpå der og komme oss høyere på banen. Brann styrer showet og det irriterer meg noe grenseløst, sier Riise til TV 2 i pausen.

Rødt kort

Men det var kun Brann det handlet om i kveld. Mikkel Kirkeskov gjorde slik at Cramer mistet ballen på en corner. Sivert Heltne Nilsen takket og bukket, og kunne enkelt øke ledelsen.

Aalesund ropte forgjeves på frispark i situasjonen, for keeper Cramer mente han ble hindret av en Brann-spiller.

Fem minutter etterpå forsvant alt håp for Aalesund da Daniel Gretarsson ble utvist for å felle Orlov som bakerste mann.

Avgjørelsen virket streng, og John Arne Riise var blant dem som reagerte på dommer Svein-Erik Edvartsen:

«Sett situasjonen flere ganger. Det er helt latterlig dårlig dømt i den situasjonen! Betyr lite for resultatet, men fryktelig dømt», skrev han på Twitter.

Han fikk støtte av Jesper Mathisen, som samtidig pekte på at de elleve på banen var svakere enn dommeren.

Situasjonen resulterte også i et straffespark som Erik Huseklepp sikkert plasserte i nettmaskene.

To mål fra innbytter

Innbytter Azar Karadas brukte bare to minutter på å øke ledelsen. Han stanget først ballen i mål fra et Huseklepp-innlegg.

Karadas scoret også sitt andre mål for dagen fem minutter før slutt. Det skjedde da han var årvåken og utnyttet svakt forsvarsspill.

En imponerende seier til Brann, som avanserte til fjerdeplass med seieren. Aalesund ligger fortsatt tredje sist og nedrykksspøkelset har virkelig begynt å vise seg for tangotrøyene.

VONDT TIL VERRE: Da det ble rødt kort til Aalesunds Dan’iel Leó Grétarsson. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VONDT TIL VERRE: Da det ble rødt kort til Aalesunds Dan’iel Leó Grétarsson. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer