Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise refses av TV 2-ekspert: - Han er 35 år og kan ikke gå rundt sånn

Aalesund-profilen beklager.

RASENDE: John Arne Riise var rasende, slaktet dommeren og bannet foran tv-kameraet etter Aalesunds 1-2-tap. Nå beklager han oppførselsen, men TV 2s ekspert er kritisk.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
RASENDE: John Arne Riise var rasende, slaktet dommeren og bannet foran tv-kameraet etter Aalesunds 1-2-tap. Nå beklager han oppførselsen, men TV 2s ekspert er kritisk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aalesund-spiller John Arne Riise (35) langet ut mot dommer Trond Ivar Døvle, bannet foran tv-kamera og sparket i ei dør på vei ut fra banen etter 1-2-tapet mot Viking i går.

Riise beklaget seinere oppførelsen - men i Fotballkveld på TV 2 får han krass kritikk av fotballekspert Jesper Mathisen.

- Vi driter oss ut som fotballspillere. Oppfør dere, sier Mathisen.

Den tidligere Start-profilen mener Riise risikerer karantene etter opptrinnet.

- Jeg mener dette kan få etterspill. Hver mandag har NFF møte for å se hva som har skjedd på- og utenfor banen. Riise viser en oppførsel som ikke er heldig for et forbilde. Han er 35 år og kan ikke gå rundt sånn. Hadde dommeren hørt dette ville han fått rødt kort. Slik språkbruk hører ikke hjemme, sier Mathisen.

Beklaget Riise skrev følgende på sosiale medier i går kveld, etter at han tidligere hadde kalt dommer Døvle en «fittedommer» på vei inn i garderoben.

KRITISK: TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
KRITISK: TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

«Bare å legge seg flat. Å kalle dommeren en fitte er ikke et forbilde verdig. Beklager. Kokte i topplokket», skrev Riise.

Han følger opp i dag:

«Hadde det vært like mye snakk og skriverier om det ikke var meg?»

I et intervju med TV 2 etter kampen, utdypet Riise sin frustrasjon.

- Vi gjør for mange feil. I dag gjør jeg én av dem og har ingen problemer med å innrømme det. Når vi samtidig har en dommer som, ja, jeg har ikke ord. Han gjør så mange rare feil. Det går begge veier, ikke bare mot oss, og det er jævlig kjipt, sa den tidligere Liverpool-backen.

Troll Mathisen er kritisk til at Aalesund-spilleren viser sinne flere minutter etter kampslutt.

- Det gjør saken verre. Her har han tid til å roe seg ned. Han vet at kameraet følger han. Se på den oppførselen, slik kan vi ikke ha det. På bakgrunn av tv-bildene kan han bli straffet for dette, sier Mathisen.

John Arne Riise skrev på Twitter i går kveld at han har fått mange kommentarer i sosiale medier etter opptrinnet i Aalesund.

«Sosiale medier er tøft etter en slik hendelse. Da kommer trolla for alvor fram. Hyggelig med litt støtte/ forståelse også da men», skriver Riise.

John Arne Riise og Jesper Mathisen har ikke besvart Dagbladets henvendelse mandag morgen.

Hele Norges coronakart