EKTEPAR: John Arne Riise og kona Louise Angelica har vært på mange eventyr sammen. Ikke alle har vært like hyggelige. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
EKTEPAR: John Arne Riise og kona Louise Angelica har vært på mange eventyr sammen. Ikke alle har vært like hyggelige. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Boka om John Arne Riise

Riise røper ukjent drama: - Kona ble drapstruet

Skulle mekle i konflikt mellom John Arne og motspiller. Historien kommer fram i Riises nye bok.

(Dagbladet): Et hittil ukjent drama forklarer hvorfor John Arne Riise (37) brøt kontrakten med den indiske klubben Dehli Dynamos i 2016. Det kommer fram i boka «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise», som er i salg fra tirsdag.

Dehli Dynamos spilte mot Goa. I boka skriver Riise at han havnet i krangel med en motspiller.

- Vi kastet dritt fram og tilbake. Etter kampen regnet jeg med at ting - sånn som det nesten alltid er ellers - var glemt.

I SALG TIRSDAG: Boka om John Arne Riise er skrevet av Jens M. Johansson og gis ut av Pilar Forlag.
I SALG TIRSDAG: Boka om John Arne Riise er skrevet av Jens M. Johansson og gis ut av Pilar Forlag. Vis mer

Men det var det ikke. Da lagene spiste sammen på et hotell etterpå, fortsatte kranglingen, skriver Riise.

De to var i ferd med å fly på hverandre da nordmannens kone, Louise Angelica, gikk imellom og meklet. Da eskalerte situasjonen på nytt. Goa-spilleren likte angivelig ikke at hun tok på ham.

- Jeg skal drepe deg for det, sa han, ifølge Riise.

Etter hvert grep arrangøren inn og tvang Goa-spilleren til å si unnskyld. John Arne og Louise Angelica giftet seg i 2014. De har bodd både i London, på Kypros og i India. I India følte kona seg etter hvert fanget av tilværelsen.

Riise dro videre til Aalesund for å avslutte karrieren på samme lag som broren Bjørn Helge. Til slutt mistet han motivasjonen, etter blant annet mye kritikk i media.

Aalesund vant ikke. Og Riises inntreden ble ikke vurdert som heldig. 37-åringen mente på sin side at pressen var ute etter ham.

Historien fra India er en av flere fra Riises dramatiske privatliv. På spørsmål fra Dagbladet - om hvordan han tror Norge vil ta imot boka - svarer mannen med 110 landskamper:

- Jeg er skikkelig nervøs, kanskje har jeg vært for ærlig? Du skriver jo bare en biografi, og jeg har lagt alle kortene på bordet, på godt og vondt. Nei huff, jeg er nervøs for hva folk synes, sier han.