Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise så at muren slo sprekker

- Jeg ombestemte meg, sier Riise om perlemålet mot Chelsea.

-  Jeg hadde tenkt å prøve å skru ballen rundt muren, men så at spillerne i muren beveget seg og bestemte meg for å prøve å skyte gjennom sprekken. Å se at ballen gikk i mål var helt fantastisk. Det var som om verden sto helt stille, sier en stolt, lettet og glad John Arne Riise til Dagbladet etter 2- 1 seieren over Chelsea i semifinalethrilleren på Old Trafford i Manchester.

Riise sendte Liverpool i ledelsen etter 21 minutter. Og det var slett ikke tilfeldig at nettopp den norske rødtoppen fikk oppgaven fra 17 meter.

-  Det har gått veldig bra på treninger i det siste, og jeg har scoret mye i spill og på dødballer. Jeg visste at jeg kom til å få litt tillit på frispark, sier Riise etter perlen som fant veien mellom Asier del Horno og Frank Lampard - og fullstendig overrumplet Carlo Cudicini i Chelsea-målet.

Dobbeltbytte

Da Spanske sendte Liverpool opp i 2-0 åtte minutter etter pause, med et mål som hadde hans varemerke over hele seg; frekt, freidig og vakkert smalt traff han på halvvolley og sendte ballen i nydelig bue over Cudicini.

Da begynte Chelsea-boss José Mourinho å svette på sidelinjen. Han kastet innpå angrepsmaskinene Joe Cole og Damien Duff, og tok av defensive Geremi og noe overraskende den potensielle matchvinneren Hernan Crespo.

Chelsea sendte hele batteriet i angrep, og fikk også uttelling med en Didier Drogba-redusering 20 minutter før slutt. Men det skyldtes mest slett keeperarbeid av Jose Reina enn kvalitet fra Drogba. Reina var på halvdistanse, og selv om han kastet seg inn i duellen med armene i været, så var det hodet til Drogba som skapte ny spenning i kampen.

-  Vanvittig slitne

 PERLEMÅLET:  Etter 21 minutter presenterte John Arne Riise sitt venstrebein for Chelsea-forsvaret. -  Jeg visste at jeg kom til å få litt tillit på frispark, sier Riise etter perlen som fant veien mellom Asier del Horno og Frank Lampard. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix
PERLEMÅLET: Etter 21 minutter presenterte John Arne Riise sitt venstrebein for Chelsea-forsvaret. - Jeg visste at jeg kom til å få litt tillit på frispark, sier Riise etter perlen som fant veien mellom Asier del Horno og Frank Lampard. Foto: Phil Noble/Reuters/Scanpix Vis mer

John Arne Riise var helt utslitt både fysisk og mentalt etter triumfen, og spiste en fortjent middag med laget lørdag kveld.

-  Dette blir min første FA-cup finale for Liverpool. Tidligere har jeg spilt ligacupfinale mot Chelsea, hvor jeg scoret. Det blir en stor opplevelse å komme til finalen, sier han.

Gårsdagens venstreback innrømmer at han var nervøs for at seieren skulle ryke i sluttminuttene.

-  De siste 20 minuttene var vi vanvittig slitne. Da holdt vi ut på ren vilje. Blant annet spilte Steven Gerrard med krampe de siste minuttene, sier Riise.

-  Ingen garanti

I ettermiddag blir det avgjort om det blir Middlesbrough eller West Ham som blir motstander i finalen på Millennium stadium i Cardiff 13. mai.

Den håper Riise å få spille.

-  Jeg har startet i alle viktige kamper i det siste, men det er ingen garanti for at jeg likevel får spille fra start i finalen. Men jeg håper selvsagt det, sier en fornøyd John Arne Riise.

Riise så at muren slo sprekker

NB! Chelsea-manager Jose Mourinho var skuffet etter kampen.

-  I en semifinale kan du ikke misbruke så sjanser som vi gjorde. Vi burde ledet 1- 0, og vi burde definitivt scoret et 2- 2 mål. Det er den eneste negative kommentaren jeg har om laget mitt. Men vi viste den siste halvtimen hvorfor vi er ligamestre, vil bli ligamestre igjen, og hvorfor vi har fått 45 poeng mer enn Liverpool i Premier League de to siste sesongene.

AVGJORDE: Luis Garcia scoret Liverpools andre mål. Det holdt til FA-cupfinale.
JUBEL: John Arne Riise var henrykt etter scoringen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling