Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise scoret mot Chelsea

Vant 2-1 på Old Trafford.

(Dagbladet.no): Chelsea - Liverpool 1-2.

For tiende gang på drøyt halvannet år møttes Chelsea og Liverpool til dyst. Kun ett av de første ni oppgjørene endte med rød seier.

På Old Trafford lørdag sørget John Arne Riise og Luis Garcia for den andre. Liverpool slo ut Chelsea, og gikk til finalen i FA-cupen.


Få sjanser

Som vanlig var åpninga sjansfeattig. Etter ni minutter ble et oppspill stusset videre av Drogba, men Jamie Carragher kastet seg fram og klarerte til corner, litt foran Hernán Crespo. Drogba var først på den påfølgende corneren, men headinga gikk en meter utenfor.

Fem minutter seinere fikk Liverpool sin største mulighet. Et Alonso-innlegg fikk passere alle, og Cudicini måtte gi retur. Dessverre for den regjerende Champions League-vinneren var ingen røde oppmerksomme på returen.

Didier Drogba var nær ved å gi Chelsea ledelsen like etter. Ivorianeren ble spilt gjennom, men satte ballen utenfor, alene med Reina. Reprisene viste at Drogba skulle vært avblåst for offside

Scoret mot Chelsea igjen

SCORET: John Arne Riise har scoret på frispark på Old Trafford før. Lørdag gjorde han det igjen. Foto: Reuters
SCORET: John Arne Riise har scoret på frispark på Old Trafford før. Lørdag gjorde han det igjen. Foto: Reuters Vis mer

John Arne Riise scoret kampens første mål i det 21. minutt. Frisparket fra 18 meter gikk gjennom hullet i muren, og inn bak Cudicini. Riise ga også Liverpool en tidlig ledelse mot Chelsea i ligacupfinalen forrige sesong. Den gang vant Chelsea 3-2 etter ekstraomganger. Nordmannens mål ble omgangens eneste.

Annulert mål

Chelsea fikk en annulert scoring i starten av andre omgang. Gallas slo et frispark inn i feltet, og John Terry headet ballen i mål. Men Chelsea-kapteinen ble korrekt avblåst, for klatring på Riise.


I det 53. minutt slo Liverpool til for andre gang. Et kast fra Finnan ble stusset videre av Chelsea-backen Ferreira. Plutselig var Garcia gjennom, og avsluttet med nydelig dupper i vinkelen fra 20 meter.

Minutter etter kunne samme mann økt til 3-0. Skuddet fikk en lei sprett, men Cudicini fikk slått til corner.

Offensive bytter

Serielederen var merkelig tannløse etter Riises scoring i første omgang. Alonso og Sissoko på Liverpools midtbane skal ha mye av æren for dette. Begge gjorde en god jobb med å holde playmaker Frank Lampard ute av kampen.

Chelsea satte inn Arjen Robben ved pause, og Duff og Joe Cole etter 62 minutter. Dette gjorde at London-lagget ble mer på hugget offensivt. I det 68. minutt kunne Robben redusert. Lynvingen dro seg fri i feltet, men Reina var kjapt nede og holdt skuddet i lengste.

Riise scoret mot Chelsea

20 minutter før slutt kom Chelsea-målet. John Arne Riise forsøkte å klarere et langt oppspill med hodet, men endte med å heade ballen rett opp. Både Reina og Carragher kom for seint inn i duellen med Drogba, som headet ballen i mål.

Chelsea tok over etter dette, og presset på for utlikning, men klarte sjelden å skape de store farlighetene foran Liverpools mål. Fire minutter på overtid kom endelig den store sjansen.

Etter litt fram og tilbake i feltet var Joe Cole plutselig alene med Reina. Men landslagsvingen blåste ballen høyt over mål.

Dermed er Liverpool klare for finalen, der møter enten Middlesbrough eller West Ham, som spiller kl. 17.00 på Villa Park i morgen.

- Vi fortjente denne seieren over Chelsea. Vi var det beste laget i den første omgangen, faktisk var vi best den første timen. Så kom Chelsea. Det var skuffende at vi slapp inn mål fordi det gjorde jobben hardere mot slutten, men vi holdt ut. Vi visste at Chelsea ville presse mot slutten, sa kaptein Steven Gerrard etter kampen.


Debatt

Fortjente Liverpool å slå ut ligalederen? Hvem vinner den andre semifinalen?

SCORET: Luis Garcia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling