Riise-selvmål reddet heroiske Luton

Liverpool skuffet stort.

Luton - Liverpool 1-1

(Dagbladet.no): En gigantklubb i Premier League mot et bunnlag fra nivå tre, en pengemaskin mot en konkurstruet klubb satt under administrasjon.

På papiret skulle Luton i FA-cupens 3. runde vært en transportetappe for Liverpool. I stedet ble oppgjøret på Kenilworth Road en helt åpen affære som kunne vippet begge veier - som endte med at økonomisk skakkjørte Luton kan se fram mot en innbringende, og ikke minst fortjent omkamp på Anfield.

Kassereren i Luton bør kanskje vurdere et takkekort til John Arne Riise. For bare fire minutter etter at Peter Crouch hadde gitt Liverpool 1-0, scoret nordmannen sitt første mål for sesongen - uheldigvis i feil bur.

Og selvmålet var spektakulært nok. På et innlegg fra venstre skulle Riise feie ballen vekk med ryggen til mål, men han traff seg selv i armen, og ballen rullet inn bak keeper Charles Itandje.

At Luton utliknet var det uansett lite å si på.

Luton fullt på høyden

Liverpool fikk det nemlig langt tøffere mot laget som ligger fjerde sist i League 1 enn de satte pris på, og var nesten alarmerende tamme i fraværene til Steven Gerrard og Fernando Torres.

FORTVILER: John Arne Riise innser at han har scoret selvmål, og legger seg på ryggen. Foto: AP
FORTVILER: John Arne Riise innser at han har scoret selvmål, og legger seg på ryggen. Foto: AP Vis mer

Første omgang forløp uten at noen av lagene skapte de helt store mulighetene, men Luton var fullt på høyden spillmessig.

I starten av 2. omgang hadde Youssi Benanyoun og John Arne Riise begge gode sjanser for Liverpool, men fortsatt var Luton meget godt med på notene.

Drew Talbot var også nær å gi Luton ledelse med en heading etter 54 minutter.

En omkamp i et fra før tettpakket kampprogram var ikke det Rafael Benitez ønsket seg, og han trakk nok et lettelsens sukk da Crouch sendte Liverpool i ledelsen etter 73 minutter.

Målet kom etter skrekkelig forsvarsspill hos Luton.

Tok ledelsen

En midtstopper ble taklet da han førte ballen framover på banen, men det så likevel ut til å ende godt for Luton da Liverpool slo en upresis ball framover. Nå var det imidlertid en annen Luton-forsvarers tur til å dumme seg ut, og han headet ballen livsfarlig mot egen keeper.

Andrei Voronin kom alene med keeper, forsøkte å trille i lengste, men keeper reddet. Returen endte imidlertid hos Crouch, som kunne rulle ballen i åpent mål.

Riise-selvmål reddet heroiske Luton

Da var det nesten synd på Luton, som hadde spilt over evne og tilsynelatende ble felt av to stygge forsvarsfeil.

Men Riise reddet omkampen for dem, og Liverpool-spillerne bør føle seg skamfulle når de reiser hjem fra Kenilworth Road.

Riise-selvmål reddet heroiske Luton
<B>lUTON-JUBEL:</B> Luton var fullt på høyde med sin langt mer meritterte motstander, og sikret seg fortjent omkamp.