Nadderud  20110830.
John Arne Riise (t.v.) og landslagslege Thor Einar Andersen på fotballandslagets trening på Nadderud tirsdag.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
Nadderud 20110830. John Arne Riise (t.v.) og landslagslege Thor Einar Andersen på fotballandslagets trening på Nadderud tirsdag. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Riise senker fra 218 prosent til 95

- Rimelig sikker på at jeg starter mot Danmark.

GARDERMOEN (Dagbladet): John Arne Riise mener han er så godt som kampklar til møtet med Island, etter å ha gjennomført enda en trening med resten av laget i dag.

Da han meldte pass til fredagens kamp uttalte han til og med at han ville være «218 prosent klar» for Parken - det firer han litt på nå.

- Det var litt i frustrasjonen over å miste Ullevaal-kampen at jeg sa det. Jeg sier ikke 218 prosent nå, men jeg er rimelig sikker på at jeg spiller. Kommer jeg gjennom treninga i dag og i morgen, så spiller jeg, sier Riise.

- Hvordan merker du den siste biten?

- Det er «feelinga» i hodet mitt etter treninga i morgen, jeg må kjenne om jeg virkelig er frisk nok, om jeg kan, og om det er verdt det. Men som sagt, det skal mye til for at jeg ikke spiller, sier Fulham-backen.

Landslagslege Thor Einar Andersen er sentral i avgjørelsen etter treninga i morgen, og han mener John Arne Riise har hatt god framgang i løpet av de siste dagene.

- Jeg overlater til trenere og spillere å drive med prosenter, men det han har gjort de siste dagene - spilt fotball med de andre på bra intensitet - det har han tålt. Det er et bra tegn, sier Andersen.

- Nå er det fintuning som gjenstår inn mot den neste kampen, og den avgjørelsen tar vi etter treninga i morgen. Torsdag var skaden en uke gammel, og det var medvirkende til at vi droppet Island. Nå blir det to uker, og han har respondert bra på det vi har gjort. Suksess er om han ikke slår opp skaden i denne kampen, eller i neste for Fulham, sier legen.

- Sånn sett var det riktig å droppe Island-kampen?

- Den beslutningen var helt riktig. Jeg syns det var en lett avgjørelse, sier Andersen, som ellers rår over en sjelden frisk tropp.

- Det ser fint ut, ingen er skadet. Noen er slitne etter kampen, men det er normalt, sier han.