Riise ser på dansk hån som en stor ære

Redaktør mener bare to norske er gode nok for Danmark.

FLIRER AV FLEMMING: John Arne Riise velger å se det positive i BTs sportsredaktørs forsøk på å fyre opp nordmennene. Foto: Dagbladet.
FLIRER AV FLEMMING: John Arne Riise velger å se det positive i BTs sportsredaktørs forsøk på å fyre opp nordmennene. Foto: Dagbladet.Vis mer

SANDEFJORD (Dagbladet): Danske BTs sportsredaktør Flemming Fjeldgaard brukte i går bloggen sin til å totalslakte det norske landslaget fem dager før kampen mot Danmark.

- Kvaliteten i den norske troppen er slett ikke god nok til en plass i sluttspillet. I den norske troppen kan jeg bare se to spillere som kunne hatt muligheten til å prege det danske landslaget, skrev Fjeldgaard, og pekte på Brede Hangeland og John Arne Riise.

- Ellers ingenting, takk, avsluttet han resonnementet.

Ikke akkurat noen tillitserklæring til de norske spillerne, men John Arne Riise ser det på en annen måte.

- Det tar jeg som en stor ære, sier han til Dagbladet.

- Hva med resten av kollegene dine, da?

- Det er vanskelig å si, jeg vet ikke hvor mye danskene ser av oss. Men for min del får jeg bare ta det med meg. Jeg forblir norsk altså, for å si det sånn, men jeg må bare ta det med meg, sier John Arne Riise.

Vanskelig å sammenlikne
Landslagssjef Egil Olsen har slått fast at Norge er en knapp favoritt foran lørdagens kamp.

Både han og kaptein Brede Hangeland mener det er vanskelig å vurdere den norske spillertroppen opp mot den danske.

- Det er vanskelig å si. Vi tenker og spiller såpass annerledes, at det er ikke så lett å sammenlikne spillerne, sier Drillo til Dagbladet.

- Det blir helt umulig å vurdere, det vil alle som kjenner både det norske og det danske landslaget ha en mening om. Det er egentlig helt uinteressant for oss å involvere oss i en sånn diskusjon, sier Brede Hangeland.

Noe stort på gang
Den langt på vei konstruerte ordkrigen mellom Danmark og Norge har ikke fått feste i den norske landslagstroppen ennå, men Danmark-boer Kjetil Wæhler merker at det er noe på gang også i nabolandet i sør.

- Det har blitt mer og mer trykk de siste dagene. De liker å spørre oss nordmenn om hvordan vi ser på deres landslag, og deres enkeltspillere. Jeg merker at det er noe stort som er på gang, sier Wæhler til Dagbladet.

- Hva mener du om utspillet til BTs redaktør?

- Alle har forskjellige meninger om saker og ting. Det er sånn at man hausser opp sitt eget landslag, og prøver å lage litt diskusjoner og styr, men det er ikke noe vi bruker tid på.

- Hva tror du da, hvor mange av dere hadde fått plass på Danmark?

- Det har jeg ingen formening om. Vi fokuserer på oss selv. Men Danmark har et godt landslag, som spiller på en litt annen måte enn det vi gjør, sier Wæhler.