Riise serverte

To minutter etter at han ble byttet inn, la John Arne Riise opp til Liverpools andre scoring for kvelden.

Nordmannen startet på benken søndag, men ble byttet inn for Djimi Traore på stillingen 1-1 halvveis i 2. omgang. To minutter senere avanserte han på venstresiden og slo et presist innlegg som Harry Kewell stupte i mål.

Mikael Forssell ga Birmingham ledelsen på Anfield, men gleden varte i bare et par minutter. Matthew Upson felte unggutten Florent Sinama-Pongolle, og lagkaptein Steven Gerrard utlignet i det 35. minutt.

Så måtte hjemmefansen vente til det 69. minutt før Riise og Kewell ga dem ledermålet. Emile Heskey fastsatte resultatet i det 78. minutt.

Seieren betydde viktige poeng i kampen for å henge med i tetsjiktet. Liverpool avanserte til 6. plass, ett poeng bak Fulham som har den viktige fjerdeplassen.

Lagkaptein Gerrard sa søndag til avisen News of the World at han tror stjernespissen Michael Owen vil finne seg en ny klubb dersom Liverpool heller ikke denne sesongen kvalifiserer seg til mesterligaen.

- Jeg tror helt sikkert han blir hvis vi greier det, men han har veldig lyst på mesterligafotball. Om vi ikke greier det, så forsvinner han nok, sa Gerrard.

Owen selv er skadd og spilte ikke søndag.

(NTB)

SERVITØR: John Arne Riise la opp til Liverpools andre nettkjenning. Foto: AP/SCANPIX