GOD KAMP: Tom Høgli spilte en god kamp og scoret ett mål mot Kypros. Her får han gratulasjon av John Arne Riise (t.v.).
Foto: Erlend Aas / Scanpix
GOD KAMP: Tom Høgli spilte en god kamp og scoret ett mål mot Kypros. Her får han gratulasjon av John Arne Riise (t.v.). Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

- Riise setter meg i et dårlig lys

Høgli har scoret like mange landslagsmål som på 105 kamper i Tromsø.

Norge - Kypros 3-1

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Tom Høgli (27) er ikke kjent som noen goalgetter fra sin backposisjon og scoret ett mål på 105 kamper for Tromsø før overgangen til Club Brugge.

Da Norge slo Kypros 3-1 tirsdag kveld tegnet nordlendingen seg på scoringslista sammen med John Carew og Morten Gamst Pedersen.

Etter 65 minutter fikk han ballen på 15 meter og skjøt med venstre beinet i det lengste hjørnet.

- Det var deilig å se ballen gå i mål og høre publikum juble. Det er jo ikke noen selvfølge at jeg scorer. Det er en liten drøm som gikk i oppfyllelse, sier Tom Høgli.

Dette var Høglis første landslagsmål, og han mottar skryt fra backkollega John Arne Riise etter kremmerhuset.

- Bedre offensivt Riise er derimot hakket mer målfarlig enn Høgli, og har scoret 14 mål på 99 landskamper mot Høglis ene på 23 kamper.

- Tom har vært bra stort sett hele hele tida, han. Han er stille og rolig. Du hører ham ikke, men ser mye til ham ute på banen. Han er blitt mye mer offensiv i det siste, og har skjønt at det er lurt å løpe framover og skape to-mot-én-situasjoner, sier John Arne Riise i pressesonen etter kampen.

SKRYTER: John Arne Riise mener Høgli er blitt bedre offensivt.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SKRYTER: John Arne Riise mener Høgli er blitt bedre offensivt. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Den tidligere Bodø Glimt- og Tromsø-spilleren føler seg ikke helt bekvem med rosen for sin offensive stil.

- John Arne (Riise) setter meg i et dårlig lys, for han scorer jo ofte, sier Høgli med glimt i øyet.

Gamst skryter Morten Gamst Pedersen scoret Norges første mot Kypros etter et langt innkast fra Riise. Til pause ble Gamst byttet ut med en skade.

- Det er morsomt at Tom banker inn ballen med venstrefoten og spesielt etter at han har spilt mye venstreback i Brugge. Det er moro for både ham og laget, sier Morten Gamst Pedersen.

- Jeg var litt stiv bak i det ene låret. Vi (Blackburn) har mange viktige kamper framover, så jeg ville ikke ta noen sjanser, sa Gamst Pedersen til NTB.