Riise sier nei til italienske klubber

John Arne Riise (20) har fått flere forespørsler fra Serie A-klubber, men sier nei hver eneste gang. - Hvis jeg skal flytte, drar jeg til England, sier Riise til Dagbladet.no.

Fra forrige sommer og utover høsten var Riises klubb Monaco i forhandlinger med Leeds om et salg. Da avtalen strandet havnet Riise på benken. Nå er Riise tilbake på Monaco-laget, og klubber har begynt å snuse på stortalentet igjen.

- Det kommer forespørsler hele tida, men hvis jeg skal flytte, drar jeg til England.

- Noen tilbud derfra?

- Folk har ringt fra både engelske klubber og fra andre land. Men jeg har bedt agenten min om å ikke fortelle meg så mye før det er noe konkret.

Italia seinere

U21-spilleren vil ikke navngi de klubbene han vet er interesserte, men bekrefter at flere henvendelser skal ha kommet fra italienske klubber i Serie A.

- Italia er ikke aktuelt for meg nå. Det kan skje seinere i karrieren. Nå blir jeg enten i Monaco, eller så flytter til Premier League, sier Riise som er overbevist om at han blir i klubben ut sommeren.

- Jeg har det bra nå og spiller mye. Men det har skjedd rare ting her. Når jeg har scoret to mål på tre kamper settes jeg ut av 18-mannstroppen, mens andre som spiller dårlig får 20 kamper på rad, sier Riise.

Trekkes ned

For ett år siden scoret rødluggen et mål for Norge som offensiv venstreflanke mot Tyrkia. Nå har han bestemt seg for å trekke permanent bakover til venstrebackplassen. Der spilte han også da Norges unggutter tapte for Hviterussland tirsdag.

- Det er den plassen jeg har størst muligheter på. Jeg må lære meg å spille back, sier han.

<B>BLIR I MONTE CARLO:</B> John Arne Riise blir i Monaco dersom ikke en engelsk klubb lokker ham til Premier League.