Riise skal passe på Doffen

Men Doffen har et råd motsatt vei.

John Arne Riise har lang erfaring i Premier League og mener det tar tid å bli å bli kjent med ny klubb og ny spillestil.

-  Vi kan ikke forvente for mye av ham så tidlig. Han er ung i ny klubb og nytt land. Alle gjør feil og det er bare å glemme det og rette opp inntrykket. Det er Doffen typen til å gjøre, sier Riise til Dagbladet.

-  Husk du er god

Han fulgte Doffen på TV forrige helg og synes det var synd han fikk en dårlig debut mot Chelsea. Han tror likevel ikke det vil ha mye å si for karrieren.

-  Han er sterk mentalt og ble hentet til klubben fordi han er god nok. Det vet han selv og det må han huske på. Jeg er overbevist om at han blir god i Wigan og jeg håper de kjøper ham. Det var på tide at det kom flere nordmenn til England, mener Riise, som også har gode råd for medgangsperioder.

-  Han vil bli lagt merke til og det er en annerledes lidenskap for fotball her enn hjemme. Folk viser stor glede over å møte på en spiller. Men Doffen er jordnær, det går bra.

De to har jevnlig kontakt. Og Riise mener det er viktig at de norske passer litt på hverandre.

-  Jeg er glad Doffen kom til England og jeg har allerede invitert ham over på taco. Jeg har sagt han kan be om råd når han trenger det, jeg har jo seks års erfaring. Han har både Gamst og meg, det er viktig at vi tar vare på hverandre.

 RIISE-RÅD: Wigans ferske og uheldige debutant Kristofer Hæstad (t.v.) i prat med Liverpools mer rutinerte John Arne Riise på landslagstrening. Foto: SCANPIX
RIISE-RÅD: Wigans ferske og uheldige debutant Kristofer Hæstad (t.v.) i prat med Liverpools mer rutinerte John Arne Riise på landslagstrening. Foto: SCANPIX Vis mer

Riise råder også Doffen til å ha mye kontakt med familien.

-  Mitt beste råd er å jobbe hardt, fokusere på fotballen og holde kontakt med dem som betyr noe for ham. Å bruke mye tid på familie tror jeg er viktig, sier han.

Glad for råd

Og Doffen er glad for rådene:

-  Det er kjempefint at noen som har litt erfaring kan fortelle meg hva jeg kan forvente meg av profflivet i England. Jeg setter pris på alle råd jeg får fra både Gamst og Riise, men hva slags råd de har gitt meg, får bli mellom oss tre, sier Doffen - som også har et godt råd til Riise.

-  Spill ballen framover!

Riise skal passe på Doffen
LEVER UT DRØMMEN:</B> Men Kristofer Hæstads møte med engelsk fotball har så langt ikke vært en stor suksess.