Riise skal slå'n som Beckham

Drillo slengte ut etterlysningen for ti år siden, Nils Johan Semb gjentok den her i Luxemburg, og nå vil John Arne Riise gjøre noe med det evige norske kant-søket. I sommerferien.

LUXEMBURG (Dagbladet): Men Liverpool-spilleren, som paradoksalt nok får mye skryt for sine målgivende crossballer i England, er ikke udelt enig med Nils Johan Semb.

- Ja, crossballene kan bli bedre - stort sett er kvaliteten for dårlig, sier han til Dagbladet.

Men:

- Nei, vi har ikke for dårlige kantspillere.

Egentrening er knepet

John Arne Riise utdyper sine påstander på følgende måte:

- Nils Johan Semb har rett i at det må slås flere og bedre baller inn fra sidene. Innleggene er noe av det viktigste en kantspiller gjør. Og det holder å se hva David Beckham har lært seg gjennom ekstrem terping.

- Jeg tror fler og fler vil skjønne betydningen av det og sørge for bedre kvalitet gjennom egentrening.

- Likevel er vi ikke for dårlige?

- Problemet vårt er ujevnheten. I den ene kampen kan alt sitte - i den neste går hver eneste crossbal bak mål. Og det gjelder alle sammen, meg sjøl inkludert.

- For å heve nivået må vi bli mer stabile.

- Hva har du tenkt å gjøre med det?

- Når man er alene og utenfor klubb og landslag, blir det bedre tid til sånt. For i løpet av sesongen er det for mye som skjer, jeg føler ikke at jeg har anledning når det er så mye annet. Men det sier seg sjøl - det må til.

- Og derfor har jeg bestemt meg for det.

Kampklar med smerter

John Arne Riise spiller mot Luxembourg sjøl om venstrefoten har en blødning som gir smerter når han sparker til ballen. I kampsituasjon blir adrenalinet smertestillende. Og så er det å håpe at morgendagen blir en av de dagene der alt sitter.

Fordi det er ekstremt viktig mot en motstander som Luxemburg.

- På treningene her nede har det heller ikke vært bra nok, sier han. - Derfor har Semb et godt poeng i sin kritikk. Men jeg tror vi klarer å heve oss - alle sammen vet hva dette dreier seg om.

- Slår vi Luxemburg blir det to gruppefinaler mot Danmark og Romania i juni.

John Arne Riise kjøper folke-påstanden om at Norge ikke kan unngå å vinne i morgen kveld. Gode eller dårlige innlegg - Norge skal mose Luxemburg uansett. Men han hadde ikke vært profesjonell fotballspiller om han ikke hadde lagt inn et like profesjonelt forbehold.

Den iboende lille usikkerheten som maner til full skjerping og ett hundre prosents innsats.

- Det kan ta tid å bryte ned Luxemburg, sier han. - Danmark brukte en time på å gjøre 1-0 på straffe. Så det handler om tålmodighet, vilje og trøkk.

Men når det er sagt:

- Det blir en test jeg tror vi består med glans, sier John Arne Riise.

TERPING: Årets sommerjobb for John Arne Riise: Terpe innlegg. Å kopiere David Beckhams klassiske silkefot er John Arne Riises mål.