Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise skjønner at publikum svikter Norge på Ullevaal

- De er opptatt av prestasjoner og at vi vinner.

TOMT: Setene på Ullevaal var pyntet med norske flagg, men over halvparten av setene stod tomme. Foto: NTB Scanpix
TOMT: Setene på Ullevaal var pyntet med norske flagg, men over halvparten av setene stod tomme. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det offisielle tilskuertallet på tirsdagens kamp mot Slovenia er 11 168, men det faktiske tallet som var på kamp er 9800.

Dette er inkludert fribilletter og sesongkort. 1500 av disse var VIP-billetter.

- Det tallet er helt klart lavere enn vi hadde ambisjoner og ønsket om, bekrefter Svein Graff, informasjonssjef i NFF, som hadde håpet å få et tall på minst 15 000.

Får som fortjent Heller ikke laget er overrasket over det lave tilskuertallet.

- Etter null seire på de tre siste hjemmekampene kan man ikke forvente at publikum kommer og fyller stadion. De er opptatt av prestasjoner og at vi vinner, sier John Arne Riise til Dagbladet.

Han håper tirsdagens seier var et steg i riktig retning for å få publikum tilbake.

- Vi spilte bra og slik jeg opplevde det koste publikum seg, sier Riise, og sier at laget er avhengig av publikums støtte.

- Deres støtte er ufattelig viktig. De gir oss ekstra energi. Uten deres støtte er det ikke det samme.

Halverte tall I EM-kvalifiseringen lå snittet på 20-21 000 tilskuere.

MÅ VINNE:  - Etter null seire på de tre siste hjemmekampene kan man ikke forvente at publikum kommer og fyller stadion. De er opptatt av prestasjoner og at vi vinner, sier John Arne Riise. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
MÅ VINNE: - Etter null seire på de tre siste hjemmekampene kan man ikke forvente at publikum kommer og fyller stadion. De er opptatt av prestasjoner og at vi vinner, sier John Arne Riise. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Da møtte vi blant annet Danmark og Portugal, noe som dro opp snittet voldsomt, sier Graff.

At Slovenia ikke er en like attraktivt motstander er ikke eneste grunnen til at så få valgte å ta turen til Ullevaal.

- Jeg synes den første kampen hjemme burde trukket mer publikum enn på tirsdag, men det var bra støtte av de som er der. Samtidig, vi får det vi fortjener, og det er ikke tvil om at laget først og fremst ikke har innfridd og prestert godt nok, og derfor kommer det ikke mer folk, fortsetter Graff.

Hva vil bli gjort for å trekke mer folk?
- Først og fremst må laget vinne fotballkamper. Vinner vi noen kamper begynner det å dra seg til, og nærmer vi oss VM vil det komme flere på hjemmekampene.

Reklame- og fotball-mann Ingebrigt Steen Jensen er klar i sin tale.

- Alt koker ned til at laget må prestere. Både når det gjelder underholdning i kampen, og resultater, sier han.

I Norge har det blitt prøvd å lage show med konserter i pausen, aktiviteter før og etter kamp, og ulik form for underholdning.

BLÅTT: Det var mange tomme seter på Ullevaal under tirsdagens straffedrama på overtid. Foto: NTB Scanpix
BLÅTT: Det var mange tomme seter på Ullevaal under tirsdagens straffedrama på overtid. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det hjelper ikke. Fotballfolk vil se fotball, og det trekker ikke flere publikum at man kan få malt ansiktet sitt i pausen, sier han til Dagbladet.

Han tror heller ikke tirsdagens seier automatisk fyller opp Ullevall på neste hjemmekamp.

- Vi må ta poeng borte mot Kypros og Sveits. Er det håp om VM, og tur til Brasil, så kan vi igjen klare å fylle Ullevaal, sier han.

Tenker ikke på det Det er 20 år siden det har vært så lite mennesker på landskamp på Ullevaal stadion.

Landslagstrener Egil Olsen møtte pressen på Ullevaal i går. Han hadde ingen forklaring på hvorfor ikke flere hadde møtt opp for å støtte laget.

- Det ryktes at vi ikke klarer å fylle Ullevaal, men det får vi ikke gjort noe med. Vi vet ikke hvorfor, men vi kan ikke tenke på det også, svarer han på spørsmål om det lave tilskuertallet, og legger til at det ikke er hans område.

Han tror ikke at det negative bårket rundt laget kan være en grunn til at så få møtte opp.
- Dette er et komplisert spørsmål, og jeg vet ikke nok om det. Jeg tviler på at det er derfor,og det ligger vel noe mer bak. 

Dyre billetter? Prisen for en billett til tirsdagens landskamp var 400-600 kroner, avhengig av hvor på stadion man ønsket å sitte.

- Vi har flere ulike priser. Vi har klubbpakker med rabatterte priser, og vi har sesongkort for landslagskamper, i tillegg til prisen på 400-600 kroner for enkeltkamper, forteller Graff.

Prisen er satt på forhånd, og avhenger av motstanderlaget. Mens prisene varierer på privatlandskamper, er prisen på kvalikkamper som regel den samme fra år til år.

MÅ PRESTERE: - Alt koker ned til at laget må prestere. Både når det gjelder underholdning i kampen, og resultater, mener Ingebrigt Steen Jensen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
MÅ PRESTERE: - Alt koker ned til at laget må prestere. Både når det gjelder underholdning i kampen, og resultater, mener Ingebrigt Steen Jensen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

- Vi vurderer prisene fortløpende, men prisene er satt i forkant. Vinner Norge kamper igjen tror jeg folk er villig til å betale den prisen for å gå på fotballkamp, avslutter Graff.

Det var TV2 som sendte landskampen på tv, og kampen hadde et snitt på 688.000, noe som tilsvarer 40,8 % andel. Da John Arne Riise satte inn det avgjørende strappesparket var det 871.000 seere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media