Riise-skobråk ender i retten

Skoprodusentene Nike har stevnet John Arne Riise for retten fordi de mener han har misligholdt en sponsoravtale.

LONDON/OSLO (Dagbladet): Skoprodusentene Nike og Adidas kjemper for å få John Arne Riise med på laget. Nå har skokonflikten endt i retten. Nike mener at Liverpool-spilleren har brutt en kontrakt ved å gå over til Adidas.

- John Arne Riise har vært tilknyttet oss siden 1996, og han har en kontrakt som går ut i 2004. Derfor liker vi dårlig at han spiller med støvlene til en konkurrent, sier leder for Nikes kommunikasjonsavdeling i Nord-Europa, Hans Faber, til Dagbladet.

Byttet sko

Det var i høst en gang at Riise begynte å spille med fotballstøvler av merket Adidas, for kort tid siden ble det også kjent at Riise har skrevet under en personlig avtale med Adidas, og at han skal fronte Adidas gjennom en kampanje i Norge.

Dagbladet har imidlertid fått tilgang til dokumenter fra Nike som viser at Riise har kontrakt med Nike til og med 31. juli. Avtalen ble undertegnet 31. mai 2002. Nike mener at Riise ikke har overholdt sine forpliktelser overfor dem.

- Vi tok kontakt med hans agenter og spurte hvorfor han hadde skiftet sko når han var under kontrakt med oss, uten at vi fikk noe godt svar. Vi har prøvd å løse dette, men til slutt måtte vi gå til retten, sier Faber.

Første runde i retten fant sted i Amsterdam fredag, uten at Riise eller hans agent møtte opp.

- Vi håper å få en løsning på dette i løpet av kort tid, sier Faber.

- God spiller

Nike har valgt å gå til en nederlandsk domstol fordi selskapets hovedkontor ligger der, og fordi avtalen var gjort internasjonalt. Og de vil gjerne ha ham tilbake.

- Han er jo en god spiller, og derfor ønsker vi at han skal spille med våre sko, sier Faber. Dagbladet har snakket med kilder i Nike i Oslo. De mener Riise har brutt kontrakten, men sier at selskapet har bestemt at kommentarer skal gis fra Nike i Nederland.

ETTER BYTTET: John Arne Riise rett etter at han begynte å spille med Adidas-sko - før landskampen mot Luxembourg i oktober i fjor.
FØR BYTTET: John Arne Riise i juli i fjor, under Norway Cup. Med Nike-sko, som han sist gang er avbildet med i september i fjor.