SAMMEN: John Arne og Bjørn Helge Riise blir lagkamerater i Fulham.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SAMMEN: John Arne og Bjørn Helge Riise blir lagkamerater i Fulham. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Riise skrev under for Fulham

- Gleder meg til å spille i Premier League igjen.

(Dagbladet): Etter flere dager med medisinske tester og forhandling om personlige betingelser, ble John Arne Riise endelig klar for Fulham i dag morges.

Det melder klubben på sine hjemmesider.

- Jeg er henrykt over å ha fullført overgangen til Fulham, og gleder meg til å spille i Premier League igjen, sier Riise.

- Fulham er en klubb jeg har fulgt lenge, ettersom broren min Bjørn Helge spiller her. Han snakker varmt om klubben og de som jobber her. Jeg spilte også mot klubben i Europa League da de kom til finalen. Jeg vet at klubben har ambisjoner, og fortsetter å gjøre fremgang hvert år under styreformann Mohamed Al Fayeds ledelse. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med Martin Jol og resten av troppen når jeg melder meg til trening neste uke, sier nordmannen.

Fornøyd Jol
Manager Jol ser fram til å få den tidligere Monaco-, Liverpool- og Roma-backen på laget.

- John Arne Riise er en erfaren venstreback som tar med seg mange kvaliteter til klubben, og gir meg flere alternativer. Han er vant til å prestere på det høyeste nivået for både klubb og land, og er en merittert forsvarsspiller som også kan bidra framover på banen, sier Jol.

- Jeg er ekstremt fornøyd med at vi har fått ham inn i stallen, og tror han vil bli en viktig del av framgangen vår, sier manageren.

20 millioner
John Arne Riise var nær å bli Fulham-spiller allerede i 2001.

Den gang var han enig med klubben om en overgang fra fransk fotball, men Liverpool kom i sisten liten og snappet opp venstrebacken. Det likte Fulham-fansen dårlig, men ti år senere blir nok 30-åringen ønsket velkommen.

Nordmannen hentes inn fra Roma og det har blitt hevdet at overgangssummen ligger på rundt 20 millioner kroner.