Riise skryter av skadeforfulgte Aquilani

- Løper mer enn Alonso.

KLAR FOR ENGLAND: Dersom Alberto Aquilani består legesjekken i Liverpool, får han flere muligheter til å måle krefter med John Terry og John Obi Mikel kommende sesong. Roma-spilleren koster trolig Liverpool rundt 200 millioner kroner. Foto: SCANPIX/AP/ Kirsty Wigglesworth
KLAR FOR ENGLAND: Dersom Alberto Aquilani består legesjekken i Liverpool, får han flere muligheter til å måle krefter med John Terry og John Obi Mikel kommende sesong. Roma-spilleren koster trolig Liverpool rundt 200 millioner kroner. Foto: SCANPIX/AP/ Kirsty WigglesworthVis mer

(Dagbladet.no): Liverpool-supporter John Arne Riise mener klubben har gjort et kupp når de nå er en medisinsk sjekk unna å hente hans Roma-lagkamerat Alberto Aquilani til England.

25-årige Aquilani koster trolig Liverpool rundt 200 millioner, men Riise mener det er penger midtbanestrategen er vel verdt.

- Da jeg først kom til Roma, ante jeg ingenting om Aquilani. Jeg visste alt om Francesco Totti, Daniele De Rossi og Phillippe Mexes, men Aquilani var spilleren som overrasket meg mest med evnene sine de første månedene i klubben, sier nordmannen til Daily Express.

- Han er veldig bra med ballen, han slår gode pasninger, beveger seg smart, jobber hardt, og er en skikkelig proff, sier Riise.

Skadetrøbbel og utenombråk
Også Rafa Benitez skryter av mannen som er ventet å erstatte nysolgte Xabi Alonso. Men skal man tro rapportene fra Italia, er ikke den medisinske sjekken som gjenstår bare en formalitet for Roma-spilleren.

Aquilani har nemlig slitt med skader i flere år i den italienske hovedstaden, og de siste tre sesongene har han kun startet 27 av Romas 108 ligakamper (21 som innbytter). En ankeloperasjon gjør at Aquilani ikke har vært på banen siden mars i år, og midtbanespilleren har pådratt seg et rykte i Italia for å mangle tøffheten til eksempelvis lagkamerat Daniele De Rossi.

Ifølge Benitez er 25-åringen nå bare en måned unna kampform. Samtidig har engelsk presse også fått med seg at Alberto Aquilani har skapt kontroverser utenfor banen i Italia, med holdninger som neppe er voldsomt poulære i arbeiderklassebyen Liverpool.

Independent skriver at Roma-spilleren i fjor ble bedt om å kommentere rykter om at han har en marmorskulptur av fascistleder Benito Mussolini i stua. Og svaret imponerte visst ikke Romas venstrelenende kaptein Francesco Totti:

- Onkelen min liker ham (Mussolini) veldig godt, og han ga meg noe som har med Mussolini å gjøre. Personlig vet jeg ikke noe særlig om politikk, sa Aquilani.

Løper mer enn Alonso
Men skadetrøbbel og utenomsportslig naivitet til tross, skal man tro John Arne Riise har Liverpool truffet blink dersom dette kjøpet går i orden.

- Han liker å ha ballen i beina, men ikke fordi han liker å drible, mer fordi han vil flytte laget framover. Han står aldri stille, og er alltid på løp. Han løper definitivt mer enn Xabi Alonso, og er trolig farligere med tanke på å komme seg inn i boksen og komme til målsjanser, sier Riise.

- Da jeg kom til Roma var han naboen min, og han hjalp meg mye. Han er en god venn. Liverpool vil få en veldig bra spiller, sier landslagsbacken.

John Arne er heller ikke så bekymret for at den tøffe spillestilen i England vil bli en utfordring for «lette» Alberto Aquilani.

- Det er åpenbart en forskjell mellom England og Italia. Her er spillet mer taktisk, mens i England løper du opp og ned i 90 minutter, og det er mer fokus på kraft og fysikk. Men Cristiano Ronaldo er ikke bare sterk fysisk, og han har vært den beste spilleren i Premier League de siste årene. Alle kan tilpasse seg, det tar bare tid. Spørsmålet er hvor lang tid det tar. Alberto er en fyr som ønsker å gjøre det beste ut av talentet sitt, og bevise hva han kan, så når et lag som Liverpool er interessert er det vanskelig å takke nei, sier Riise.

Dagbladet forsøkte også å innhente en kommentar fra John Arne Riise, men ifølge rådgiver Jan Kvalheim har nordmannen fått medieforbud av Roma før kveldens europacupkamp.

SKRYTER: John Arne Riise er full av lovord om lagkameraten, men Aquilani har også fått kritikk i Italia. Roma-kaptein Francesco Totti skal blant annet ha mislikt 25-åringens uttalelser om fascist-diktatoren Benito Mussolini. Foto: SCANPIX/EPA/ROBERTO TEDESCHI
SKRYTER: John Arne Riise er full av lovord om lagkameraten, men Aquilani har også fått kritikk i Italia. Roma-kaptein Francesco Totti skal blant annet ha mislikt 25-åringens uttalelser om fascist-diktatoren Benito Mussolini. Foto: SCANPIX/EPA/ROBERTO TEDESCHI Vis mer