Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise slakter bronsefinalen

- Poengløst, sier han. - Fullstendig idioti, mener England-legenden Alan Shearer.

KRITISK: John Arne Riise mener VM-bronsefinalen er poengløs. 
Foto: Jacques Hvistendahl
KRITISK: John Arne Riise mener VM-bronsefinalen er poengløs. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOSKVA (Dagbladet): Lørdag møtes England og Belgia i bronsefinalen i VM. Det er kampen ingen av lagene drømmer om å spille. Naturligvis var det VM-finalen som gjaldt. Og nå kommer de kritiske røstene.

- Poengløst! Spillerne er skuffet over at de ikke kom til finalen. Helst vil de bare hjem. Poengløst! sier Riise.

Heller ikke Alan Shearer - som har 63 landskamper for England og er BBC-ekspert i VM - er begeistret.

- Kampen om tredje- og fjerdeplassen er fullstendig idioti. Det er det siste en spiller ønsker, sier han.

Riise og Shearer kommer med sine ytringer på Twitter. Fra før har den tidligere belgiske storkeeperen Geert De Vlieger vært på banen:

- Vi kommer til å spille med et B-lag. Den kampen betyr ingenting, sier han ifølge nettavisa Sporza.

Den engelske TV-personligheten Piers Morgan fyrer løs:

- Ingen bryr seg det minste om tredje- og fjerdeplassen i et VM. Det er bortkastet tid. Dette burde vært skrotet.

- Det er akkurat mine ord. Poengløst! svarer Riise.

Bronsefinalen har vært spilt siden VM ble arrangert første gang i 1930. Det hele bunner i den tradisjonelle tenkningen om å dele ut gull, sølv og bronse. Men hvert fjerde år dukker debatten opp.

«Er det noe poeng?»

Ja, i alle fall hvis vi ser økonomisk på det, og hva det bringer inn til de ulike forbundene. I prispenger fra FIFA gir VM-førsteplassen 38 millioner dollar (307 millioner kroner). Andreplass gir 28 millioner dollar (226 millioner kroner).

For tredjeplassen kan du tjene 24 millioner dollar (194 millioner kroner), mens fjerdeplassen gir 22 millioner dollar (178 millioner kroner).

England-trener Gareth Southgate svarte diplomatisk da han fikk spørsmål om bronsefinalen etter 2-1-tapet for Kroatia i semifinalen onsdag:

- For å være ærlig så er det kampen ingen av lagene vil spille. Men vi har to dager å forberede oss på. Vi ønsker å gjennomføre kampen på en måte vi kan være stolte av. Sånn er det hver gang vi har på oss landslagsdrakta. Men det blir en tøff utfordring å få tilbake alle mentalt, sier Southgate - og tenker på utladningen i semifinalen.

VM-STUDIO: Langrennsstjerna Petter Northug, Allsvenskan-legende Dulee Johnson og komiker Håvard Lilleheie gjester Dagbladets VM-sending i dag når Sverige møter Sveits. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Heller ikke Belgia-trener, Roberto Martínez, sluker bronsefinalen med hud og hår:

- Det er en vanskelig kamp å håndtere. Vi er skuffet etter tapet i semifinalen (mot Frankrike). Det er vanskelig å skulle forholde seg positivt til en ny kamp akkurat nå.

Tidligere England-spiller Chris Waddle er fotballekspert på BBC. Han spilte selv bronsefinale mot Italia i 1990 og tapte 2-1

- Jeg er en stor tilhenger av å gi alt i hver kamp, sier han til BBC Radio 5 Live.

- Men jeg vet ikke hvorfor de spiller denne kampen. Snakk med spillerne, jeg vet ikke om noen som vil spille denne kampen. Bare gi dem bronsemedaljen og send dem hjem. De vil bare hjem nå, erklærer Waddle.

Kampen i St. Petersburg starter lørdag klokka 16.00. I 2014 slo Nederland Brasil 3-0 i bronsefinalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!