IKKE VERDENS BESTE VENNER: John Arne Riise er ikke spesielt imponert over tidligere fotballpresident Yngve Hallén. Her er de to avbildet i forbindelse med landskamp nummer hundre for Riise. Sted: Cardiff i Wales. År: 2011. Foto: Erlend Aas / Scanpix
IKKE VERDENS BESTE VENNER: John Arne Riise er ikke spesielt imponert over tidligere fotballpresident Yngve Hallén. Her er de to avbildet i forbindelse med landskamp nummer hundre for Riise. Sted: Cardiff i Wales. År: 2011. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Boka om John Arne Riise

Riise slakter Hallén: - Delte ut hundrelapper fra egen lomme

- Dessverre ble det altfor få, sier den tidligere fotballpresidenten til Dagbladet.

(Dagbladet): John Arne Riise (37) omtaler fotballpresidenter som en «helt egen art» i boka hans som kommer ut tirsdag. Den som får unngjelde mest er Yngve Hallén (49), som var president fra 2010 til 2016.

- Mest mislikt blant spillerne i min tid var utvilsomt Yngve Hallén, skriver Riise og fortsetter:

- Hallén gjorde mye rart. Han begynte med en greie han tydeligvis syntes var ustyrlig morsomt. Hver gang en av oss scoret, skulle vi få en hundrelapp fra hans lomme. Det lo han godt av. Hver middag reiste han seg opp og delte ut. Jeg kan aldri glemme det. Hvordan han kunne stikke hånda i lomma og be John Carew komme fram fordi han hadde scoret et mål.

I SALG TIRSDAG: Boka om John Arne Riise er skrevet av Jens M. Johansson og gis ut av Pilar Forlag.
I SALG TIRSDAG: Boka om John Arne Riise er skrevet av Jens M. Johansson og gis ut av Pilar Forlag. Vis mer

Overfor Dagbladet bekrefter Hallén at historien stemmer:

- Det var sikkert delte oppfatninger om den vrien.

- Hvor mange hundrelapper delte du ut?

- Altfor få, dessverre, svarer han og sikter til at scoringer ikke er Norges styrke.

- Dette var noe jeg fant på selv, og ikke fotballforbundet. Det skjedde på banketter etter kamp. De gangene jeg hadde glemt hundrelappene, fikk jeg spørsmål om det.

- Respektløst

Riises bok har fått tittelen «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise».

Han syntes det var respektløst av Hallén å ikke dukke opp på banketten etter at han ble valgt til fotballpresident i 2010. Norge spilte mot Ukraina, i Riises kamp nummer 87. Dette ga Riise også uttrykk for overfor en journalist.

- Ved neste samling, som var etter sommeren, kom Hallén bort og tok meg til side. «Sånt som det der tar vi internt», sa han. «Det ser ikke bra ut for meg.»

Overfor Dagbladet avviser Hallén at han brukte ordene «det ser ikke bra ut for meg».

- For øvrig stemmer situasjonen rundt hans kamp nummer 87. Det var den første kampen min som president, og jeg feiltolket hvor riktig det var å gå på banketten. Jeg var på kampen, men ikke banketten.

Hallén fortsetter:

- Du ber alltid om råd i sånne situasjoner. I ettertid ser jeg at jeg burde vært der.

I boka er Riise ikke nevneverdig imponert over fotballpresidentenes taler på banketten. «Aldri forberedt. Etter å ha drukket tett i mange timer», skriver han.

- Jeg føler meg ikke truffet, sier Hallén.

ETTERFØLGER: Yngve Hallén (til høyre) ble erstattet av Terje Svendsen som fotballpresident i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ETTERFØLGER: Yngve Hallén (til høyre) ble erstattet av Terje Svendsen som fotballpresident i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Hva tenker du om påstanden om at du var «mest mislikt blant spillerne»?

- Riise er en selvstendig person som må mene det han vil. Jeg ser ikke noe behov for å kommentere dette ytterligere.

Utenfor boksen

- Hva tenker du om personen og fotballspilleren John Arne Riise?

- Han er en person som er utenfor boksen. Jeg har alltid satt pris på folk som er utenfor boksen. Det var derfor han fikk så mange landskamper. Men han er også person som havner i konflikter. Han tror ofte at det handler om person og ikke sak.

Hallén fortsetter:

- Ta det med spillmonopolet. Han mente han ble ulikt behandlet enn andre. Da går han på personen. Det er dumt. Samtidig er det en del av pakken John Arne Riise. En stor del av den pakken består av en fantastisk treningsiver og stå-på-vilje. Det er derfor han har flest landskamper.

GODT FORMÅL: John Arne Riise krabbet to kilometer for et godt formål i 2016. Han tok en etappe for Ove Øderud som tapte et veddemål om at Leicester ikke kom til å vinne ligaen. Video: NTB scanpixVis mer Vis mer Vis mer