Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotball

Riise slakter landslaget og sier han er sjokkert. Åpner for å bli trener selv

- Lagerbäck sa at det er hans rolle som trener at spillerne har rett holdning til kampen. Det er det faen ikke, tordner spilleren med flest landskamper. 

OPPGITT: John Arne Riise mener det er mye å ta tak i på landslaget.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OPPGITT: John Arne Riise mener det er mye å ta tak i på landslaget.  Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Det norske landslaget i fotball klarte ikke å løfte seg i Lars Lagerbäcks første kamp som trener. Nord-Irland vant 2-0 forrige søndag, og på sidelinja har John Arne Riise (36) betraktet det hele.

- Vi har ingen profiler, ingen som er litt annerledes, ingen som står fram. Alle er like, og sånn går det ikke. Jeg er sjokkert når jeg ser på landslaget, sier Riise i et ferskt intervju på podkasten Toppfotball.

I det samme intervjuet avslører han at det neste, store målet er å bli manager i Premier League og landslagstrener.

La opp

Riise gjorde det nylig offisielt at han legger opp som fotballspiller. Det siste han gjorde var et kort opphold i klubben Chennaiyin i India.

HELHJERTET INNSATS: John Arne Riise sier at det å spille med flagget på brystet handler om å gi alt. Her scorer han på straffe i 2-1-seieren over Slovenia i 2012.  Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix
HELHJERTET INNSATS: John Arne Riise sier at det å spille med flagget på brystet handler om å gi alt. Her scorer han på straffe i 2-1-seieren over Slovenia i 2012.  Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

Bak seg har han en eventyrlig karriere i blant annet Monaco, Liverpool og Roma. Han har 110 landskamper, hvilket er rekord i Norge.

Rett etter tapet for Nord-Irland fyrte 36-åringen seg opp på Twitter:

- Fryktelig! Nok en gang bygges det opp store forventninger. Er for dårlige. Igjen, skrev Riise. Nå følger han opp.

- Faen ikke

- Etter kampen sa Lagerbäck at det er hans rolle som trener at spillerne har rett holdning til kampen. Det er det faen ikke, sier Riise i podkasten Toppfotball.

- Hvis en landslagsspiller med flagget på brystet ikke har rett holdning til kamp, bør du bare komme deg hjem igjen. Bare det å ha flagget på brystet skal gi deg et kick. Jeg elsket å stå i tunnelen med drakta på. Samme om det var mot Færøyene eller hvem det var mot. Det trigget meg. Nå ser du ikke det.

Riise fortsetter:

- Når det er en kamp hvor det ikke skjer noe, smell ned noen da. Ta en fifty-fifty-takling. Eller skyt. Bare for å få publikum til å løfte seg. Jeg er sjokkert når jeg ser på landslaget.

NFF-produkt

Norge har stupt på FIFA-rankingen og kommer til å nå et historisk bunnpunkt med 86. plass i april. Riise mener spillerne er et produkt av Norges Fotballforbund, som - etter hans oppfatning - prøver å skape A4-spillere.

- Jeg vet at fordi jeg var annerledes, så var det medieting forbundet ikke likte. Det var fordi jeg gikk min egen vei. Jeg gjorde ting som var annerledes. Jeg sa ting som var annerledes. Men fordi det lyktes for meg, så kunne de ikke si noe utad.

Riise hevder at da han sluttet på landslaget i 2013 så var det ingen fra forbundet som kontaktet ham

STOR TRIUMF: John Arne Riise vant Champions League med Liverpool i 2005. Foto: NTB Scanpix
STOR TRIUMF: John Arne Riise vant Champions League med Liverpool i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg fikk en melding fra Drillo: «Takk for alt.» Ingen andre tok kontakt med meg. Det synes jeg er jævlig spesielt, forteller han.

Ambassadør

Riise er i dag ambassdør for spillselskapet Betsson. Denne uka spiller han poker-NM i Dublin. Han holder også på med trenerkurs og har - som ellers i karrieren - satt seg store mål.

Først håper han å få en trenerrolle i en norsk klubb, helst Aalesund, sammen med broren Bjørn Helge. Deretter ser han for seg managerrolle i en Premier League-klubb og jobben som landslagstrener.

- Det er en lang prosess. Dermed ikke sagt at jeg lykkes. Men det gjør jobben litt lettere at jeg har opparbeidet meg et navn ute i Europa, erklærer han i podkasten.

Uten muligheter

Norge møter Tsjekkia i neste kamp i VM-kvalifiseringen. Det skjer på Ullevaal 10. juni.

Håpet om VM-sluttspill i 2018 er ute. Nå handler resten av kvalifiseringen om å sette sammen et lag som er best mulig rustet til den påfølgende EM-kvalifiseringen.

- Det var den mentale biten som gjorde at vi ble passive i Belfast, mente Lagerbäck etter tapet for Nord-Irland.

VM-kvalik, gruppe c
Tyskland550020-115
Nord-Irland531110-210
Tsjekkia52218-48
Aserbajdsjan52123-87
Norge51045-93
San Marino50051-230
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling