Riise slipper bot for skandale-turen

- Deilig å få det bekreftet.

(Dagbladet.no:) Liverpool gikk på et svært surt tap mot Manchester United i går formiddag. Først på overtid ble kampen avgjort, da John O\'Shea sparket 0-1 opp i nettaket.

Det ene hjørnet på Anfield eksploderte. Resten av stadion ristet på hodet i skuffelse.

John Arne Riise var en av dem som bittert måtte konstatere at poenget forsvant på tampen.

Men etter kampen fikk han en gledelig beskjed av Liverpool-ledelsen.

Vil ikke snakke ut - ennå

Klubben har bestemt seg for å ikke bøtelegge nordmannen for bråket i Portugal for to uker siden, da Craig Bellamy angrep Riise etter en fuktig kveld på byen. Riise drakk selv ikke alkohol den kvelden.

- De som gjorde noe galt er blitt straffet. Det var deilig å få det bekreftet svart på hvitt. Jeg er uskyldig, sier Riise til VG.

Han forteller at han ikke har hatt noen problemer med Bellamy etter episoden, og bare noen dager etter skandalen i Algarve scoret begge to da Liverpool slo Barcelona på Camp Nou.

TAPTE PÅ OVERTID: John Arne Riise og Liverpool gikk på en smell da Manchester United avgjorde gårsdagens kamp på overtid. Foto: EPA
TAPTE PÅ OVERTID: John Arne Riise og Liverpool gikk på en smell da Manchester United avgjorde gårsdagens kamp på overtid. Foto: EPA Vis mer

Riise har fortsatt ikke fortalt sin versjon av det som skjedde den kvelden. Den historien kan imidlertid komme en dag.

- Vi får se om jeg kommer med min historie en dag, men nå vil vi holde fokus på det som er til lagets beste, sier Riise til avisa.

Den kan med andre ord havnet mellom to permer i en biografi.Riise er for tida i full krangel med eks-agenten Einar Baardsen, som ifølge Liverpool-proffen skylder ham 38 millioner kroner.

Bellamys innrømmelse

Før helga lettet Bellamy litt på sløret og fortalte litt om det som skjedde i Portugal.

- Jeg mistet kontrollen.

Waliseren bekrefte at det var Riises karaokenekt som utløste bråket.

- Det startet da vi sang litt karaoke. Jeg hadde akkurat sunget «Red, Red Wine» med UB40, fordi Jerzy Dudek drakk det. Så tåpelig var det faktisk, innrømmer Bellamy.

Ettersom Riise ikke møtte til middagen tidligere ville flere av spillerne - Bellamy inkludert - ha nordmannen til å synge.

- Jeg ble ikke brydd av at han ikke ville, så jeg satte meg ned igjen. Men Riise var ikke helt fornøyd, og han lot meg få høre det.

Bellamy forteller at det hele ble roet ned, og at det var på vei tilbake til hotellet det klikket for han.

- Jeg gikk hjemover med Steve Finnan, som jeg delte rom med, da jeg mistet kontrollen. Jeg gikk og konfronterte «Ginger» og ba han om å ikke gjøre sånt foran de andre igjen.

RØPER INGEN DETALJER: John Arne Riise vil ikke fortelle hva som egentlig skjedde - ennå. Craig Bellamy ble bøtelagt, mens Riise slipper bot.