Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

John Arne Riise:

Riise slutter i fotballjobb

Gir seg som sportsdirektør i maltesisk klubb. Flytter hjem til Norge.

FERDIG PÅ MALTA: John Arne Riise gir seg som sportsdirektør på Malta. Nå flytter han hjem - og vil satse som fotballtrener. Foto: Hans Arne Vedlog
FERDIG PÅ MALTA: John Arne Riise gir seg som sportsdirektør på Malta. Nå flytter han hjem - og vil satse som fotballtrener. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Arne Riise (38) gir seg som sportsdirektør i fotballklubben Birkirkara, som er eliteserieklubb fra Malta. Det får Dagbladet opplyst i kveld. Riise har også fungert som trener for fotballklubben.

Den tidligere landslagsspillerens manager, Erland Bakke, bekrefter til Dagbladet at Riise ikke forlenger avtalen med Birkirkara.

- De skrev under en kontrakt på fire måneder som Riise ikke ønsker å forlenge. Han har bare gode ting å si om oppholdet, men føler seg klar for nye utfordringer, sier Bakke til Dagbladet.

Birkirkara er nummer 6 på tabellen i Malta, av totalt 14 lag. 21 av 26 kamper er spilt.

Åpen for norsk klubb

Nå rettes fokuset mot Norge. Riise og kona Louise Angelica planlegger å bo i nærheten av Drammen i framtida.

- John Arne synes oppholdet på Malta var gøy. Han føler treneryrke er noe for han, er klar for større oppgaver, sier Bakke.

Etter det Dagbladet kjenner til, skal Riise være åpen for en trenerjobb i Norge. I et intervju med Dagbladet i desember, fortalte han om sine ambisjoner.

- Det viktigste blir å få erfaring på feltet. Jeg ønsker å være sjefen. Jeg vil ha ansvar for å organisere trening, treningsuker, følge opp spillere og sette en formasjon. Du skal ha en assistent, keepertrener og fysisk trener, sa Riise.

Med ei fortid i blant annet Monaco, Liverpool, Roma og Fulham har Riise snappet opp mye kunnskap. Nettopp her mener han grunnlaget for suksess ligger.

- Jeg har hatt flere samtaler med tidligere trenere. For eksempel Rafael Benítez. Jeg kommer til å snakke med ham igjen, før jeg gjør noe. Det frister skikkelig å være på feltet. Jeg har en plan for hva jeg skal gjøre. Det har jeg lyst til å få ut i praksis på banen, sa Riise.

Ville bygge lag

Riise har vært i jobben på Malta siden januar, da den tidligere backstjernen avslørte på Twitter at han hadde signerer kontrakt.

- Ser fram til ny jobb. Lære mye. Bruke erfaringen som spiller. Bygge opp et lag. Lære hvordan en klubb drives. Jobbe i fred og ro mot det store målet, å bli manager, uttalte Riise da.

Før kalenderen viser april, er samarbeidet altså over. Klubben meldte at Riise skulle tiltre i en nyopprettet stilling.

Birkirkara er den største byen på den lille middelhavsøya. Byens lag er blitt seriemester fire ganger, sist i 2013. Sist sesong ble laget nummer fire. Sist sommer spilte laget europaligakvalifisering og ble slått ut av Klaksvik fra Færøyene i innledende runde, skrev NTB i januar.

Riise spilte 110 landskamper for Norge, flere enn noen annen mannlig spiller. 38-åringen hadde en suksessrik proffkarriere utenlands med spill i tre av de fem store ligaene for Monaco, Liverpool (med seier i mesterligaen som høydepunkt), Roma og Fulham. Han avsluttet karrieren i Aalesund FK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!