John Arne Riise:

Riise slutter i fotballjobb

Gir seg som sportsdirektør i maltesisk klubb. Flytter hjem til Norge.

FERDIG PÅ MALTA: John Arne Riise gir seg som sportsdirektør på Malta. Nå flytter han hjem - og vil satse som fotballtrener. Foto: Hans Arne Vedlog
FERDIG PÅ MALTA: John Arne Riise gir seg som sportsdirektør på Malta. Nå flytter han hjem - og vil satse som fotballtrener. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

John Arne Riise (38) gir seg som sportsdirektør i fotballklubben Birkirkara, som er eliteserieklubb fra Malta. Det får Dagbladet opplyst i kveld. Riise har også fungert som trener for fotballklubben.

Den tidligere landslagsspillerens manager, Erland Bakke, bekrefter til Dagbladet at Riise ikke forlenger avtalen med Birkirkara.

- De skrev under en kontrakt på fire måneder som Riise ikke ønsker å forlenge. Han har bare gode ting å si om oppholdet, men føler seg klar for nye utfordringer, sier Bakke til Dagbladet.

Birkirkara er nummer 6 på tabellen i Malta, av totalt 14 lag. 21 av 26 kamper er spilt.

Åpen for norsk klubb

Nå rettes fokuset mot Norge. Riise og kona Louise Angelica planlegger å bo i nærheten av Drammen i framtida.

- John Arne synes oppholdet på Malta var gøy. Han føler treneryrke er noe for han, er klar for større oppgaver, sier Bakke.

Etter det Dagbladet kjenner til, skal Riise være åpen for en trenerjobb i Norge. I et intervju med Dagbladet i desember, fortalte han om sine ambisjoner.

- Det viktigste blir å få erfaring på feltet. Jeg ønsker å være sjefen. Jeg vil ha ansvar for å organisere trening, treningsuker, følge opp spillere og sette en formasjon. Du skal ha en assistent, keepertrener og fysisk trener, sa Riise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer