Riise sølv-verdt

Liverpool-Ipswich 5-0. John Arne Riise var god som gull og sikret Liverpool seriesølvet med to kanonscoringer mot Ipswich.

John Arne Riise har hatt en fantastisk sesong i Liverpool og i dag satte han punktum for debut-sesongen med to fulltreffere og seriesølv på Anfield.

Dermed er også Liverpool direkte kvalifisert til Champions League neste sesong.

Riises første scoring kom etter tretten minutters spill. Michael Owen hoppet over en pasning fra Abel Xavier, Riise tok imot ballen på 16-meteren og dundret ballen utagbart i mål.

Ti minutter før pause scoret han sitt sjuende seriemål. Vladimir Smicer gjorde forarbeidet med et fantastisk raid fra egen banehalvdel. Etter å ha gått forbi en rekke Ipswich-forsvarere ble tsjekkeren felt på 16-meteren. Ballen rullet ut til Riise, som plasserte ballen nydelig i det lengste hjørnet.

Riise har spilt samtlige seriekamper (38) denne sesongen. Det er han alene om. Totalt var han på banen 56 ganger i sitt første år med klubben. Det ga åtte scoringer.

Michael Owen, Smicer og Niclas Anelka scoret de tre siste målene for Liverpool.

Ipswich ble med dagens tap å finne i 1. divisjon neste sesong, sammen med Derby og Leicester.

Avsluttet med stil

Arsenal avsluttet drømmesesongen med 4-3 over Everton, og Thierry Henry som toppscorer.

Henry scoret to mål i kampen, og endte med 24 seriemål totalt.

De andre målene ble satt inn av Dennis Bergkamp og Francis Jeffers. Evertons mål ble satt inn av Lee Carsley, Tomasz Radzinski og Steve Watson.

Kampen foregikk på en meget dannet måte, ettersom Arsenal allerede var mester etter midtukeseieren mot Manchester United og Everton ikke hadde noe å spille for.

Publikum på Highbury hadde først og fremst kommet for å hylle heltene, og Arsenal benyttet anledningen til å la «ekstraspillere» som Francis Jeffers, Stuart Taylor og Richard Wright få være med på festen.