Riise spiller med homselisser mot Chelsea

Men flere av storklubbene boikotter kampanjen.

STØTTER HOMOKAMPANJE: John Arne Riise ser på det som en selvfølge å støtte en kampanje som oppmuntrer fotballspillere til å støtte homofile kolleger. Derfor spiller han med regnbuelisser i morgen. Her fra Suzann pro Challenge 2013 på Bogstad golfbane nylig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
STØTTER HOMOKAMPANJE: John Arne Riise ser på det som en selvfølge å støtte en kampanje som oppmuntrer fotballspillere til å støtte homofile kolleger. Derfor spiller han med regnbuelisser i morgen. Her fra Suzann pro Challenge 2013 på Bogstad golfbane nylig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det har vært mange mer eller mindre gode forsøk på å presse fotballen til å riste av seg homofobien de siste årene, men fortsatt kan toppspillerne som har kommet ut av skapet telles på én hånd.

Den mest kjente er fortsatt den tidligere engelske spissen Justin Fashanu, som tok sitt eget liv i 1998 etter å ha stått fram som homofil.

Denne uka har imidlertid bookmakeren Paddy Power og homorettighetsorganisasjonen Stonewall forsøkt å dra i gang en kampanje i et forsøk på å oppmuntre profesjonelle spillere til å støtte homofile kolleger.

- Flaut Kampanjen får imidlertid nå massiv kritikk i England. Paddy Power har nemlig sendt ut lisser med regnbuefarger til alle profesjonelle fotballspillere på balløya i et håp om at de skal knyte dem på fotballskoene sine denne helga.

- Flaut, brukes for å beskrive kampanjen, ifølge Daily Mail.

HER ER LISSENE: Slik ser lissene John Arne Riise skal spille med i morgen ut. Her er det Joey Bartons som bruker dem i sist onsdags match mot Brighton. Foto: PA / NTB Scanpix
HER ER LISSENE: Slik ser lissene John Arne Riise skal spille med i morgen ut. Her er det Joey Bartons som bruker dem i sist onsdags match mot Brighton. Foto: PA / NTB Scanpix Vis mer

Blant klubbene som har gitt spillerne sine beskjed om å boikotte initiativet er Manchester United, Tottenham og Liverpool.

Den eneste klubben som har gitt et uforbeholdent ja er Everton, som har Paddy Power som offisiell samarbeidspartner. En rekke klubber har sagt «kanskje», mens flere andre har uttalt at det er opp til spillerne selv.

- En selvfølge Og det er der John Arne Riise kommer inn i bildet. Nordmannen, som også har engasjert seg i kampen mot mobbing, ser på det som en selvfølge å spille med homselissene mot Chelsea i morgen kveld.

- Selvfølgelig vil jeg det, svarer han på Twitter når en Liverpool-fan spør om han vil spille med regnbuelissene.

Ifølge Daily Mail stammer misnøyen i klubber som United og Tottenham fra Paddy Powers' håndtering av kampanjen. Avisa skriver at bookmakeren ikke informerte klubbene om initiativet før lissene ble sendt ut.

- Vi hadde ikke hørt noe fra Paddy Power da boksen med lissene ankom mandag morgen. Hele greia er egentlig bare flau og irriterende, sier en administrativt ansatt i en Premier League-klubb til Daily Mail.

Både Tottenham og West Ham har uttalt at de ikke vil bruke kampanjen på grunn av kommersielle hensyn. Tottenham har riktignok skrevet i en uttalelse at de støtter initiativet, men at de vil støtte på en annen måte.

Queens Park Rangers-midtbanespiller Joey Barton spilte med homselissene allerede mot Brighton onsdag.

Oppgitt Hysén Den svenske spilleren Anton Hysén, som sto fram som homofil for to år siden, er oppgitt over at ikke flere støtter kampanjen.

- Hvor vanskelig kan det være å vise støtte til homoseksuelle spillere som vurderer å komme ut? Noen sier at vi ikke må prate om dette, men det må vi siden vi er i 2013, og det ikke fins en eneste homofil spiller i Premier League. Det er derfor jeg støtter denne kampanjen, sier Hysén til Daily Mail.

KAMPANJEN: Slik selger bookmakeren og homorettighetsorganisasjonen Stonewall inn kampanjen.
KAMPANJEN: Slik selger bookmakeren og homorettighetsorganisasjonen Stonewall inn kampanjen. Vis mer

Dagbladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med John Arne Riise i ettermiddag.