Riise spiller med homselisser mot Chelsea

Men flere av storklubbene boikotter kampanjen.

STØTTER HOMOKAMPANJE: John Arne Riise ser på det som en selvfølge å støtte en kampanje som oppmuntrer fotballspillere til å støtte homofile kolleger. Derfor spiller han med regnbuelisser i morgen. Her fra Suzann pro Challenge 2013 på Bogstad golfbane nylig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
STØTTER HOMOKAMPANJE: John Arne Riise ser på det som en selvfølge å støtte en kampanje som oppmuntrer fotballspillere til å støtte homofile kolleger. Derfor spiller han med regnbuelisser i morgen. Her fra Suzann pro Challenge 2013 på Bogstad golfbane nylig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vært mange mer eller mindre gode forsøk på å presse fotballen til å riste av seg homofobien de siste årene, men fortsatt kan toppspillerne som har kommet ut av skapet telles på én hånd.

Den mest kjente er fortsatt den tidligere engelske spissen Justin Fashanu, som tok sitt eget liv i 1998 etter å ha stått fram som homofil.

Denne uka har imidlertid bookmakeren Paddy Power og homorettighetsorganisasjonen Stonewall forsøkt å dra i gang en kampanje i et forsøk på å oppmuntre profesjonelle spillere til å støtte homofile kolleger.

- Flaut Kampanjen får imidlertid nå massiv kritikk i England. Paddy Power har nemlig sendt ut lisser med regnbuefarger til alle profesjonelle fotballspillere på balløya i et håp om at de skal knyte dem på fotballskoene sine denne helga.

- Flaut, brukes for å beskrive kampanjen, ifølge Daily Mail.

Blant klubbene som har gitt spillerne sine beskjed om å boikotte initiativet er Manchester United, Tottenham og Liverpool.

Den eneste klubben som har gitt et uforbeholdent ja er Everton, som har Paddy Power som offisiell samarbeidspartner. En rekke klubber har sagt «kanskje», mens flere andre har uttalt at det er opp til spillerne selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer