Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise spurte AaFK-direktøren om lavere billettpriser og fikk positivt svar. Nå fylles stadion

- Sunnmøringer liker ikke at det blir så dyrt.

FRIR TIL PUBLIKUM: TV 2-anker Arill Riise gjør sitt for å forsøke å fylle Color Line Stadion på søndag.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FRIR TIL PUBLIKUM: TV 2-anker Arill Riise gjør sitt for å forsøke å fylle Color Line Stadion på søndag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Color Line Stadion var lenge ensbetydende med enn fullsatt arena, og AaFK-fansen var lenge regnet som en av de mest entusiastiske i Norge.

Selv i 1. divisjon i 2006 kom det 10 000 på AaFKs kamper. Men i de siste sesongene har tilskuerantallet blitt bare lavere og lavere.

Og i år har det vært flere ledige seter enn mennesker på tangotrøyenes hjemmekamper. Det smerter for alle med hjerte hos de oransje og blå.

Det har nå TV 2-profilen Arill Riise, som har et brennende engasjement for AaFK, fått nok av.

Tidligere i uka sendte han ut en oppfordring på Facebook om at AaFK-fansen bør gjøre det de kan for å fylle stadion mot Sandefjord på søndag.

TRENGER STØTTE: AaFK-spillerne kan få mer støtte fra publikum mot Sandefjord enn hva de har fått i det siste.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TRENGER STØTTE: AaFK-spillerne kan få mer støtte fra publikum mot Sandefjord enn hva de har fått i det siste. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Han tagget dessuten AaFKs klubbdirektør Henrik Hoff og ba om at sunnmøringene - i pakt med deres gjerrige stereotypi - kunne få billigere billetter.

Satt ned prisen Hoff responderte positivt og satt ned kampbilletten til 100 kroner.

- Vi snakket om å gjøre et Facebook-initiativ for å få tilbake folk på stadion. Sandefjord-kampen er den sjansen vi har størst sjanse å vinne, så da valgte vi den, forteller Arill Riise til Dagbladet.

- Og hvis AaFK ikke vinner, så har AaFK-supporterne i hvert fall ikke brukt for mye penger på kampen?

- Haha, det er nettopp det. Ingenting er som en god rabatt for sunnmøringer. Vi liker ikke at det blir så dyrt. Til bare 100 kroner kan sunnmøringene selv tåle et tap. Men vi får håpe det ikke skjer, sier Riise og ler.

Tar med 16 slektninger på kamp Fredag var det solgt over 1000 flere tilskuere enn normalt. Nå håper AaFK på en synergieffekt, slik at stadion blir fylt.

- Det kommer til å synes på tribunen at det er flere folk på kamp enn det det har vært i det siste. Det er litt utfordrende med høstferie og slikt, men vi satser på folks strømmer til likevel, sier Riise.

Han tar selv med seg 16 slektninger på kamp.

- Det blir bra. Jeg håper flere gjør det samme, slik at vi kan få en skikkelig folkefest på kamp igjen, håper TV 2-ankeret.

- Kanskje kan vi til og med ta innpå Molde og utfordre dem utover høsten. Det hadde vært utrolig artig, sier Riise.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!