Riise stevnet for millioner

Storbank krever 8,2 millioner

(Dagbladet.no): For tre dager siden skrev John Arne Riise under kontrakten med fjorårets Serie A-toer Roma.

Avtalen med den italienske storklubben sikrer Riise trolig rundt 22 millioner i året.

Riise har tjent gode penger i Liverpool også, antagelig rundt 100 millioner kroner, men sliter fortsatt med enorm gjeld, skriver Finansavisen.

Finansavisen anslår gjelden til å være tosifret, men det er ikke offentlig kjent hvor stor den er. Dagbladet.no har i dag forsøkt å komme i kontakt med talspersoner for John Arne Riise, men ingen ønsker å kommentere Finansavisens anslag.

John H. Nordbrekken er ansatt av sunnmøringen for å ta hånd om kreditorkravene.

- Det er riktig at jeg har vært inne i bildet som John Arne Riises rådgiver og kreditorkontakt. Riise tok kontakt med meg i fjor vår, og vi jobber fortsatt med å få til en løsning med hans kreditorer, sier Nordbrekken til Finansavisen.

Fotballproffen har vært innblandet i flere saker med kreditorer etter at hans tidligere agent og økonomiske rådgiver, Einar Baardsen, gikk personlig konkurs. 

Fotballagenten ble beskyldt for bedrageri og underslag, og Riise hevdet at Baardsen skylder ham til sammen 38 millioner kroner.

SLITER MED GJELD: John Arne Riise har trolig over 40 millioner kroner i gjeld, ifølge Finansavisen. Her etter landskampen mot Uruguay i mai. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet
SLITER MED GJELD: John Arne Riise har trolig over 40 millioner kroner i gjeld, ifølge Finansavisen. Her etter landskampen mot Uruguay i mai. Foto: Arnt E. Folvik, Dagbladet Vis mer

I neste uke må Riise stille i Oslo tingrett i forbindelse med utestående gjeld hos DnB NOR. Banken krever fotballproffen for 8,2 millioner, for mislighold av et lån som ble gitt i 2003.

Riise stevnet for millioner
HYRET INN: Tidligere VIF-investor John H. Nordbrekken er hentet inn for å få orden på Riises finanser.