Riise storspilte mot Chelsea

Sto bak to store sjanser.

(Dagbladet.no): Liverpool-Chelsea 2-0.

Før kampen fortalte John Arne Riise at Liverpool-manager Rafael Benítez hadde en hemmelig plan for dagens gigantmøte med Chelsea.Hva den planen nå egentlig besto i, fungerte den til fulle. Samtidig skal det sies at de røde fikk god hjelp av et Chelsea-forsvar som ikke fungerer uten kaptein John Terry.

- Jeg tror vi må legge skylda på stopperkrisen, det er åpenbart. Vi opplevde klare tabber på grunn av at folk ikke fant seg til rette i posisjonene sine, sier manager José Mourinho ifølge Sportinglife

- Liverpool hadde store karer på topp, og vi klarte ikke å kontrollere dem. Du kan ikke utrette mirakler, tillegger den hardt pressede portugiseren.

Petr Cech tilbake

Hjemmelaget gikk ut i et forrykende tempo, og de vant omtrent hver eneste duell og andreduell. Resultatet lot ikke vente på seg.


Allerede etter fire minutter lurte Dirk Kuyt seg forbi midtstopperne med en smart nikk. Deretter plasserte han ballen til venstre i mål med bredsida.

Tre minutter seinere fikk John Arne Riise sin første av to kjempesjanser i kampen. Plutselig befant han seg helt alene med Chelseas fantastiske målvakt Petr Cech, som i dag var tilbake for første gang siden han skadet seg mot Reading i oktober i fjor.

Riise storspilte mot Chelsea

Tross stygge siffer til slutt, viste den tsjekkiske keeperen at han fortsatt kan. Riises høyrefot-skudd fikk han slått til hjørnespark med en rask reaksjonsredning.


I det 18. minutt måtte han derimot melde pass. Etter en Chelsea-klarering dunket Jermaine Pennant til på volley fra 17-18 meters hold, og ballen duppet i mål via tverrliggeren til Cech.

I denne perioden ble de regjerende seriemesterne rett og slett utspilt. Et godt bilde på begivenhetene oppsto da stjernespiss Didier Drogba mistet balansen og gikk på trynet foran Anfields The Kop. Ivorianeren kunne ikke annet enn å le oppgitt.

Monster-skudd av Riise

Dette kunne ikke Chelsea-sjef Mourinho bare stå og se på, og litt etter byttet han ut stjernevingen Arjen Robben til fordel for Shaun-Wright Phillips - enten det skyldes en skade eller svakt spill av nederlenderen.


Chelsea kom etter hvert mer med i kampen, men den neste store sjansen var det likevel Liverpool og John Arne Riise som sto for.

Sunnmøringen spilte strålende på venstre kant i dag, etter å ha vært ute av laget i flere kamper i det siste. I det 61. minutt knallet han i kjent stil til fra om lag 40 meters hold. Ballen duppet ned og smalt i tverrliggeren, uten å krysse streken.

Bortelaget viste i glimt hva de vanligvis er i stand til, men dette var rett og slett ikke londonernes dag. I det 73. minutt ble for eksempel Drogba spilt fri alene med keeper av midtbanespiller Frank Lampard. Men måljegeren bommet regelrett på ballen.

I FORM: John Arne Riise spilte strålende og sto bak to store sjanser da Liverpool slo Chelsea på Anfield. Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
I FORM: John Arne Riise spilte strålende og sto bak to store sjanser da Liverpool slo Chelsea på Anfield. Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX Vis mer


Det hjalp heller ikke særlig å sette inn tidligere Milan-spiss Andrei Sjevtsjenko for tidligere Lyn-angriper John Obi Mikel.

Chelsea tapte verdifulle poeng i kampen om seriegullet, og samtidig haler Liverpool innpå bakfra.

- Vi er fortsatt på tredjeplass og et stykke unna topplagene. Dagens resultat er massivt, men vi må fortsette å prestere slik fra nå av til slutten av sesongen, fastslår Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

TRIST COMEBACK: Chelsea-keeper Petr Cech har vært skadd siden han fikk Reading-spiller Stephen Hunts kne i hodet. I dag var han tilbake, om enn med hodebeskyttelse.