Riise støtter NFF

John Arne Riise mener at Norges Fotballforbund har gjort det riktige hele veien i konflikten med John Carew. Men han tror både Carew og Semb kan ha sagt ting de ikke mener.

DRAMMEN (Dagbladet): I går var John Arne Riise på trening i Drammen for første gang siden mandag 8. september. Da provoserte han John Carew ved å spytte foran beina på ham. Carew slo ned Riise i bussen. De to skværet opp samme kveld, men Carew ble tatt ut av landslagstroppen og reiste rett til Roma i sinne. Dagen etter sto Riise aleine og beklaget. Carew har siden nektet å snakke med Nils Johan Semb, og kalt landslagssjefen en feiging.

Det gikk roligere for seg da Riise snakket om saken i går. Han mener Norges Fotballforbund ikke fortjener kritikk.

- Jeg føler at Fotballforbundet gjorde det riktige, og det har de gjort hele veien. Han har fått sin straff, og jeg har fått min straff. Jeg støtter Fotballforbundets handling.

- Mye press

- Er du overrasket over hva som har skjedd?

- Jeg mener det har gått for langt. Men hendelsen er i alle over mellom meg og John Carew.

- Er fotballfolk spesielt følsomme for såret stolthet?

- Vel, saken har tatt en vending ikke jeg trodde den skulle ta. Det har blitt utrolig mye press både på John Carew og på Nils Johan Semb. Ting kan ha blitt sagt som de kanskje ikke mente, men det er sagt - og hva de mener og ikke mener vil jeg ikke spekulere noe i. Dette er en sak mellom dem to nå.

- Bør alle parter jobbe for forsoning?

- Ja, jeg håper at både John Carew og Nils Johan kan skvære opp, og at John Carew og Fotballforbundet kan skvære opp, og at han kommer tilbake så fort som mulig slik at vi kan glemme saken og se framover.

- Angrer begge

- Hvordan har du fulgt saken?

- På Internett og telefoner. Nils Johan har fått mye pepper fra den ene parten, og jeg synes det er synd det har blitt slik.

- Har du snakket med Carew sjøl?

- Ja, det har jeg. Jeg og John er tilbake der vi var før dette skjedde. Vi snakker jo ikke om saken i det hele tatt. Jeg tror kanskje det er godt for ham å snakke om noe annet også.

- Føler du det var urettferdig at folk mener du også burde vært sendt hjem?

- Jeg synes det er greit at det ble som det ble. Jeg provoserte ham, og det angrer jeg på. Han gjorde sin del, som han angrer på. Vi er begge to irriterte for at det skjedde. Vi skuffet lagkameratene våre, og det ble mye usportslig styr.

- Kan erstattes

- Hvordan opplever du den verbale krigen, og det Carew sier om Semb?

- Jeg vil ikke legge meg opp i hva John sier. Det er personlige forskjeller i meninger. For meg har Nils Johan Semb vært en perfekt mann i jobben.

- Du er blant annet blitt kalt en snørrunge som følge av saken. Er du blitt voksen nå?

- Jeg synes jeg var voksen før også, jeg. Men klart, jeg har også alltid hatt en liten barnslig side. Men jeg har lært mye av det. At folk kaller meg en bortskjemt snørrunge, bryr jeg meg ikke om.

- Kunne og burde John Carew taklet denne saken på en annen måte?

- Det vil jeg ikke kommentere i det hele tatt.

- Hva betyr det sportslig at Carew ikke er her?

- Det er synd han ikke er her, men vi har mange gode spisser. Nå er det opp til dem å ta sjansen. John er en type som ethvert lag har lyst til å ha med. Men slik situasjonen er nå så er han ikke her. Og vi har folk som kan erstatte ham.

FERDIG MED SAKEN: John Arne Riise var tilbake i Drammen og landslagstrening i går. Nå håper han at kameraten John (Carew) kommer tilbake til landslaget. - Jeg synes det er greit det ble som det ble. Jeg provoserte ham og det angrer jeg på. Han gjorde sin del, som han angrer på.