Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise tar snart igjen Solskjær

På vei mot toppen i England.

PODGORICA (Dagbladet.no): John Arne Riise har vært utenlandsproff i snart ti år. I nesten sju av dem har han spilt for en av verdens mest populære klubber.

27-åringen har løpt ut på banen iført Liverpool-trøya hele 340 ganger.

Venstrebacken nærmer seg toppen av adelskalenderen over norske England-proffer like raskt som han skyter hardt. Han har mange år foran seg som fotballspiller, men bare fire foran seg på lista. Og alle har lagt opp.

Stolt Riise

- Jeg er veldig fornøyd med å ha spilt så mange kamper i løpet av Liverpool-tida mi. Jeg har spilt nesten 50 kamper hver sesong, og likevel klager folk over at jeg spiller for lite, sier Riise til Dagbladet.no og ler.

- Og nå kan du klatre videre oppover adelskalenderen?

- Ja, men det i seg selv betyr ikke så mye for meg. Jeg har vært heldig og fått mye spilletid og tillit. Det er jeg stolt av. Samtidig har jeg vært heldig og unngått skader.

Ole Gunnar Solskjær spilte 367 kamper for Manchester United, før han måtte gi seg som følge av kneproblemene. Selv om Riise de siste månedene har blitt rammet av manager Rafael Benitez\' rotasjonspolitikk, spiller han fortsatt så ofte at han vil ta igjen den tidligere United-spissen i løpet av neste sesong.

image: Riise tar snart igjen Solskjær

Og han er heller ikke fryktelig langt bak de nordmennene med flest kamper på balløya. Claus Lundekvam - som ble tvunget til å legge støvlene på hylla nylig - har flest kamper. I løpet av 11 år i Southampton ble det 413 kamper på vestlendingen.

Setter pris på lojaliteten

Både Lundekvam og Solskjær spilte bare i én klubb i England. Dette har gitt dem en enorm status blant supporterne. For er det noe fotballfans liker, er det at spillerne er like trofaste som de selv er.

- Supporterne er utrolig lojale og da er det godt å kunne være like lojal tilbake. Det er vel bare tre spillere som har vært lenger i klubben enn meg, og jeg har inntrykk av at de setter pris på det, sier Riise.

- Hva betyr klubben og byen for deg etter så mange år i Liverpool?

- Vanvittig mye. Liverpool er mitt andre hjem og fansen fikk meg til å føle meg hjemme fra starten av. Det er en herlig følelse å komme hjem igjen etter turer med landslaget. Jeg møter så mange hyggelige folk på gata, på restauranter, overalt.

Vil ikke bort

Den siste tida har Riise stort sett startet kampene på innbytterbenken. Slikt fører til overgangsrykter i England.

SÅÅ MANGE: Steffen Iversen har rundt 160 kamper i England, mens Erik Hagen har til gode å debutere for Wigan. John Arne Riise har for lengst passert dem begge. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
SÅÅ MANGE: Steffen Iversen har rundt 160 kamper i England, mens Erik Hagen har til gode å debutere for Wigan. John Arne Riise har for lengst passert dem begge. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Jeg er ikke happy med å ha spilt så lite, men samtidig har klubben spilt veldig bra. Da kan jeg ikke klage. Nå får vi se hva som skjer framover, og jeg vil helt sikkert snakke med manageren innen sommeren. Men det er ikke sånn at jeg vil bort. Det er ingenting jeg vil mer enn å bli i klubben, sier han.

- Hva tenker du selv om overgangsryktene?

- Hvis det er sånn at klubber blir interessert fordi de ser at jeg ikke spiller så mye og dermed tenker at jeg kan forsterke laget deres, så er jo det hyggelig. Men jeg bruker ikke noe energi på dette.

Ifølge sportsredaktør John Thompson i Liverpool Echo har Riise en stor stjerne i klubben. 340 kamper i rødt har ikke gått upåaktet hen.

- Det er ikke sånn at fansen vil bli kvitt ham. Riise har vært i klubben i mange år, har scoret flere viktige mål og vært en etablert førstelagsspiller. Nå er han mer en squad player. Men selv om karrieren på Anfield kanskje har snudd litt, er han fortsatt en god og veldig populær spiller. Folk ønsker å se ham i slag igjen, sa Thompson til Dagbladet.no i påska.

RAGER OVER: Ole Gunnar Solskjær er neste spiller John Arne Riise kan passere på britelista.
RAGER ØVERST: Riise har imidlertid fortsatt noen kamper å spille om han vil ta igjen Claus Lundekvam.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media