Riise tar Uefa-kurs

Norges Fotballforbund gir en rekke fotballprofiler muligheten til å ta trenerutdanning med Uefa A-lisens, blant dem brødrene John Arne og Bjørn Helge Riise.

TRENER: Norges Fotballforbund gir en rekke fotballprofiler muligheten til å ta trenerutdanning med Uefa A-lisens, blant dem brødrene John Arne og Bjørn Helge Riise. Foto: NTB Scanpix
TRENER: Norges Fotballforbund gir en rekke fotballprofiler muligheten til å ta trenerutdanning med Uefa A-lisens, blant dem brødrene John Arne og Bjørn Helge Riise. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

48 trenere har fått plass i NFFs siste uttak til A-lisensutdanningen, som er trinn tre av fire på fotballforbundets stige for trenerutdanning. Det er en økning på 16 deltakere sammenlignet med tidligere år.

Flere tidligere storspillere i norsk og internasjonal fotball har fått plass på listen. Blant dem er Riise-brødrene, Azar Karadas (Brann), Frode Kippe (Lillestrøm), Jan Derek Sørensen (Bærum) og Peter Kovacs (Sandefjord).

John Arne Riise er hovedtrener for 3. divisjonslaget Flint Tønsberg, mens lillebroren Bjørn Helge er trener i Stabæk-systemet.

A-lisensutdanningen foregår over tre fellessamlinger på i alt 16 dager, i tillegg til blant annet selvstudium og mellomfasearbeid i egen klubb.

Bestått kurs gir Uefa-godkjent sertifisering på nest høyeste nivå i trenerutdanningen.

«Primærmålgruppa er trenere i toppfotballen eller på høyt spillerutviklingsnivå, sekundært trenere som i framtida kan tenkes å virke i toppfotballen eller på høyt spillerutviklingsnivå», skriver NFF om utdanningstrinnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer