Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise til Leeds?

John Arne Riise er høyst sannsynlig på vei til Leeds og Elland Road. Prisen Monaco har forlangt for det norske supertalentet ligger på rundt 75 millioner kroner.

Sammen med sin mor har Riise sittet i intense forhandlinger med Leeds hele helga.

- John Arne vil ikke kommentere noe foreløpig. Det eneste jeg kan si er at vi er i England, og at vi har hatt samtaler med Leeds, sier en ordknapp Berit Riise.

Mange nordmenn

John Arne Riise, som har hatt stor suksess i Monaco, kan dermed bli lagkamerat med landslagskollega Eirik Bakke.

Leeds ser altså ikke ut til å ha mistet appetitten på norske spillere. Fra før har jo også både Gunnar Halle og Alf Inge Håland spilt flere sesonger for den tradisjonsrike nordengelske klubben, og manager David O'Leary ser altså ut til å følge opp trenden ved å sikre seg den teknisk gode Ålesunderen.

Leeds har de siste årene kjempet i toppen av Premier League, men har ikke klart å kopiere ligagullet fra 1992. Den gangen var det den ikke ukjente Eric Cantona som førte an på midtbanen hos Elland Road-klubben.

Ung årgang

Dersom Riise nå skriver under, kan to nordmenn bli å finne på Leeds' midtbane kommende sesong. Riise og Bakke, som begge trives godt på midtbanen, kan komme til å spille en viktig rolle i kampen for å bringe ligagullet tilbake til Elland Road etter flere års Manchester United-dominans .

Med sine 19 år er Riise nok et bevis på at Leeds nå satser på å bygge opp et mesterlag av unge spillere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media