TRENTE MED AAFK: Lasse Kjus, Kjetil André Aamodt og John Arne Riise trente med AaFK i går. Årsaken er en duell i alpinduoens TV-program hvor også AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise er med. Foto: AaFK / Herman Ekeberg
TRENTE MED AAFK: Lasse Kjus, Kjetil André Aamodt og John Arne Riise trente med AaFK i går. Årsaken er en duell i alpinduoens TV-program hvor også AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise er med. Foto: AaFK / Herman EkebergVis mer

Riise tilbake på AaFK-trening sammen med Aamodt og Kjus: - Det har vært trist uten ham

John Arne Riise var plutselig tilbake på treningsfeltet i AaFK og fikk med seg Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus.

(Dagbladet): I går var John Arne Riise tilbake på treningsfeltet i AaFK - bare to uker etter at han la skoene på hylla. Årsaken var imidlertid ikke et rekordraskt comeback.

For da også alpinlegendene Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus dukket opp på treningsfeltet, skjønte man raskt at dette handlet mest om underholdning.

Samtidig, når denne gjengen barker sammen, blir underholdning ganske raskt alvor. Konkurranseinstinktet er enormt, både hos Aamodt og Kjus og brødrene Riise, som duellerte i alpinduoens TV-program, som kommer til høsten.

AaFK-kaptein Bjørn Helge Riise tror samtidig at alpinlegendenes tilstedeværelse kan gi sunnmørsklubben inspirasjon, ekstra gnist og et avgjørende løft den kommende høstsesongen.

KLIPPE: Lasse Kjus beskrives som en forsvarsklippe av Bjørn Helge Riise. Foto: AaFK / Herman Ekeberg
KLIPPE: Lasse Kjus beskrives som en forsvarsklippe av Bjørn Helge Riise. Foto: AaFK / Herman Ekeberg Vis mer

- Aamodt er en god ballfordeler

Han lot seg imponerende av to av tidenes beste alpinister.

- Ja, de imponerte til og med som fotballspillere. Aamodt ser jeg for meg som en god ballfordeler på sentral midtbane. Han kunne vært en god midtbanemakker, der han spiller og jeg løper. Kjus er nok best som midtstopper. Han er jo en klippe, sier Riise til Dagbladet.

- Jeg må skryte av gutta. De imponerte, ikke minst med mentaliteten og innstillingen deres.

Storebror Riise har tidligere fortalt om hvordan han blir inspirert av Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug og Ole Einar Bjørndalen.

- Jeg ser en del på idrettsklipp på YouTube for å bli motivert. Jeg ser en del på det jeg har oppnådd for å få opp selvtilliten og godfølelsen. Og jeg ser en del på videoer av Northug, Bjørgen og Sundby, sa John Arne Riise til Dagbladet i vår.

- Bjørndalen inspirerer på grunn av alderen. Han er et forbilde for alle og sprenger grenser. Northug er litt samme type som meg selv. Han sier det han mener og har en kul fremtoning i media. Det inspirerer. Sundby er maskinen. Han er et treningsforbilde.

- Vinnervilje som ikke ligner grisen

Lillebror Riise er overbevist om at AaFK kan lære av eks-alpinistene.

KONKURRANSEINSTINKT: Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus, John Arne Riise og Bjørn Helge Riise viste alle enorm vinnervilje. Foto: AaFK / Herman Ekeberg
KONKURRANSEINSTINKT: Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus, John Arne Riise og Bjørn Helge Riise viste alle enorm vinnervilje. Foto: AaFK / Herman Ekeberg Vis mer

- Absolutt. Vi har mye å lære av dem. Aamodt og Kjus har en vinnervilje som ikke ligner grisen. De viste et enormt konkurranseinstinkt og vet hva som må til i treningsarbeidet. Det må vi la oss inspirere av og lære av. Jeg tror det kan gjøre oss til et bedre fotballag, mener AaFK-kapteinen.

- Hvem har størst konkurranseinstinkt av Aamodt og Kjus og dere Riise-brødrene?

- Du, det er omtrent prikk likt mellom oss. Konkurranseinstinktet er ekstremt hos alle oss.

- Stiller i garderoben uten John Arne. Der er litt trist

Det tok altså ikke lang tid før John Arne Riise var tilbake på treningsfeltet igjen. Bjørn Helge gir storebror gode skussmål.

- John Arne klarte seg bra og har holdt formen ved like i sommer. Men det merkes at han ikke er på treningsfeltet i AaFK i det daglige lenger. Det er stillere i garderoben, og det er litt trist. Men vi skal jobbe knallhardt og vise hva vi kan framover.

- Tror du AaFK blir et bedre lag i høst enn i vår?

- Ja, det tror jeg. Man må alltid ha troa, og vi har mye i laget som vi ikke har fått ut. Jeg tror det bli bra, sier Bjørn Helge Riise.

AaFK ligger på 12. plass i Tippeligaen med bare to poeng ned til Stabæk på nedrykksplass. Trond Fredriksens menn møter Strømsgodset borte 4. juli i neste kamp.

MIDTBANESJEF: Kjetil André Aamodt beskrives som en god ballfordel og sentral midtbanespiller av Bjørn Helge Riise. Foto: AaFK / Herman Ekeberg
MIDTBANESJEF: Kjetil André Aamodt beskrives som en god ballfordel og sentral midtbanespiller av Bjørn Helge Riise. Foto: AaFK / Herman Ekeberg Vis mer