Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Riise ut på båre da Liverpool ble kriget i senk

Slo opp ankelskaden i derbyet mot Everton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Everton - Liverpool 3-0

Det ble en vond ettermiddag for John Arne Riise i Liverpool. I prestisje-oppgjøret mot Evrtopn ble han kastet innpå etter en drøy time i jakten på Liverpool-scoring.

Bare kvarteret seinere lå han og vred seg i smerter.

Samme ankel

Riise kom seint inn i en duell med Mikel Arteta, bommet på ballen og tråkket forkjært da han satte skoa på Goodison-gresset. Det venstre ankelleddet bøyde seg nesten 90 grader innover, og det hele så rett og slett meget vondt ut.

Det så ut til å være eksakt samme skade som han pådro seg i Premier Leagues åpningskamp mot Sheffield United, og som satte ham utenfor Norges EM-kvalifiseringskamper mot Ungarn og Moldova.
 
- Det er den samme ankelen som sist, og nå får vi bare vente og se. Det kan ta 10-15 dager, sa Rafael Benitez ifølge
Sportinglife etter kampen.

Og Riises lagkamerater bidro heller ikke til å gjøre kvelden til en fest.

For det var et entusiastisk Everton som satte standarden på i Merseyside-derbyet. Første omgang ble nemlig et langt Everton-smil. Takket være en innsats et by-derby verdig, en klinisk effektiv spiss og en liten hissig australier.

SKADET I TAPET MOT ERKERIVALEN: John Arne Riise ble på nytt skadet i ankelen og måtte bæres ut på båre i dagens kamp mot Everton. Liverpool tapte 3-0. Foto:REUTERS
SKADET I TAPET MOT ERKERIVALEN: John Arne Riise ble på nytt skadet i ankelen og måtte bæres ut på båre i dagens kamp mot Everton. Liverpool tapte 3-0. Foto:REUTERS Vis mer

«Rusten» Carragher

En høy ball ble spilt inn i Liverpool-feltet. Sami Hyypia lot Johnson få gå, og en tydelig kamprusten Jamie Carragher bommet på ballen da han skulle klarere. På sin første sjanse i kampen, hamret Johnson inn sitt tredje ligamål for sesongen.

Superspissen selv var stolt som en hane, men nøktern.

- Dette var helt fantastisk. Supporterne var utrolige og dette var rett og slett en stor seier, sa Johnson etter kampslutt.

- Dette er en stor dag, men vi må beholde føttne på jorda. Det er mange tøffe kamper i vente.

Evertons direkte angrepsfotball betalte seg i første omgang av den tette og tøffe kampen. Liverpool spilte i perioder flott og ambisiøs fotball, men slapp Everton alt for lett til i egen 16-meter.

Derfor 2-0 til Everton til pause på Goodison.

God Kuyt

image: Riise ut på båre da Liverpool ble kriget i senk

Andre omgang tok seg betraktelig opp da Dirk Kuyt erstattet en sliten Peter Crouch etter 55 minutter. Som i innhoppet mot West Ham, satte nederlenderen umiddelbart fart i Liverpool med sin entusiasme, sine bevegelser og sitt gode duellspill.

Og sjansene kom.

Steven Gerrard hadde to enorme muligheter til scoring, men traff stolpen både på innsiden og utsiden. Dirk Kuyt kom til flere skuddmuligheter uten å få ballen i nota bak Tim Howard. Liverpool burde nok også ha fått straffe da Tony Hibbert sklidende stoppet et innlegg fra Kuyt.

Tragikomisk Reina

Med ti mann på banen kom Liverpool aldri nærmere poeng på Goodison Park.

Istedet var det Liverpool-keeper Jose Reina som på tampen bestemte seg for prøve seg som klovn i Goodison-manesjen.

Et hardt, men lite velplassert skudd fra Lee Carsley ble slått rett opp i lufta med bane på vei inn i nettet. Reina maktet bare å vippe ballen ut i feltet med fingertuppene til en umarkert Andy Johnson. 3-0, og kampen var definitivt punktert. Situasjonen var ikke ulik RBK-keeper Jørn Jamtfalls blemme mot Legia Warzawa i Champions League i 1995.

Dermed fortsetter Everton sin strålende sesonginnledning, og med 10 poeng på fire kamper har Everton prestert sin beste Premier League-start noensinne.

- Everton på topp klinger godt i mine ører, jeg har lengtet etter å høre det, sa en strålende glad Everton-manager David Moyes etter kampen.

- Men vi har bare 10 poeng helt i starten av sesongen. Når vi har 40 poeng kan vi begynne å se mot neste mål, sa Moyes på sedvanlig manager-vis.

Liverpool på sin side må rette kraftig opp i et rufsete forsvarsspill. Og ingen blir overrasket om manager Benitez endelig gir Dirk Kuyt sjansen fra start mot Chelsea neste helg.

For et ekstremt effektivt Everton straffet Liverpool nådeløst.

Og tar Liverpool-helg med å være best i byen.

•Din kommentar: Hva synes du om kampen? Fortjent seier?

<B>TØFFE TAK:</B> Steven Gerrard lyste ikke på goodison i dag. Her i en forholdsvis tøff duell med Everton-stopper Yobo.
<B>DEN ENDELIGE YDMYKELSE:</B> Jose Reina ga bort ballen til Andy Johnson på det mest klønete vis på overtid, og sørget dermed for utklassingssifre på Goodison.