Riise utfordrer 17-åring til duell

Skytekonkurranse med Gulsvik.

(Dagbladet.no): Det er uvisst om de skal møtes ved soloppgang. Det som er sikkert er at det er duket for shootout mellom to av Norges mest hardtsparkende fotballkanoner.

Liverpools John Arne Riise er kjent som en av de spillerne i verden med mest trøkk i venstrefoten.

Når rådgiver Jan Kvalheim begynner å insinuere at en 17-åring fra Telemark skyter hardere, må det rett og slett bli duell.

– John-Arne sender meg meldinger og mobber fordi han mener at sine skudd er hardest. Jeg svarer han selvfølgelig det motsatte. Derfor har vi blitt enig om en duell der vi måler farten på skuddene, sier Fredrik Gulsvik til Varden.

– Når blir det konkurranse?

– Med en gang han er i Norge og det passer for begge to, sier Odd-spilleren som gleder seg.

– Hvem tror du vinner?

– Vanskelig å si. Riise skyter jo hardt - han også...

REGJERENDE MESTER: John Arne Riise er berømt for sin enorme skuddstyrke. Her brenner han løs mot Malta i EM-kvalifiseringskampen i juni. Foto: SCANPIX
REGJERENDE MESTER: John Arne Riise er berømt for sin enorme skuddstyrke. Her brenner han løs mot Malta i EM-kvalifiseringskampen i juni. Foto: SCANPIX Vis mer

Gulsvik representeres også av Kvalheim, og presenterte seg tidligere i sesongen i Tippeligaen med blant annet knallharde fulltreffere mot både I tapet for Lyn og Da han sikret uavgjort på overtid mot Vålerenga.

Talentet siden den gang vært jaget av utenlandske klubber, blant andre tyske Hoffenheim, som i sommer har hentet både Odds Pelle Nilsson og Lyns Edu.

De siste kampene har han startet på benken, men etter tre mål på andrelaget denne uka, vurderes han igjen fra start, sier trener Arne Sandstø til Varden.

– Nå er Fredrik på det nivået han var tidligere i år. Han jobbet hardt og beveget seg. Meget bra kamp, sa Sandstø.

Riise utfordrer 17-åring til duell
UTFORDRER: Odd Grenlands 17-åring, Fredrik Gulsvik, har samme rådgiver som John Arne Riise. Slikt blir det konkurranser av. Nå vil spissen bevise at han har det tyngste skuddet.