Riise venter på avklaring

KIEV (Dagbladet.no): Tre klubber har blitt enig med Monaco om en overgangssum, ifølge John Arne Riise. - En overgang kan være klar allerede i morgen, sier Riise til Dagbladet.no.

Det har vært mye fram og tilbake angående John Arne Riises fotballframtid den siste uka. En overgang til det nyopprykkede Premier League-laget Fulham virket klar. Nå står det ifølge Riise mellom tre klubber.

- Det er i ferd med å gå i orden. Det er tre klubber som har fått budet klart, sier Riise.

Fulham og Liverpool er trolig to av dem. Den tredje er også engelsk, men ikke Leeds som har vært inne i bildet tidligere.

- Jeg må vurdere hvor jeg vil spille og et sted der familien trives, sier Riise som ble pappa tidligere i år.

Aalesund skal ha 25 prosent av overgangssummen. At Riises moderklubb går ned på denne prosentandelen, kan være en av måtene en overgang kan løse seg på.

Uansett gjenstår Riises valg og hans personlige kontrakt. Men at Jean Tigana - mannen som i sin tid hentet Riise til Monaco - er trener i Fulham taler til London-klubbens fordel.

- Vi kjenner hverandre godt, sier Riise.

Dessuten sier Riise bestemt at han vil ta hensyn til hvor sjansene for å spille fast er størst.

Han håper på en rask avklaring.

- Det kan bli klart allerede i morgen. Det er lite som gjenstår, sier Riise.

Han fikk vist seg fram på en god måte i kveldens U-landskamp i Ukraina. 20-åringen var innblandet i samtlige mål da Norge vant 3-1. Riise kastet langt inn til det som skulle bli 1-0. Deretter serverte han perfekt til Christer Georges' to mål. Særlig framspillet til 3-1-scoringen var det høy klasse over.

- Jeg er godt fornøyd med min egen innsats, sier Riise, som tok over kapteinsbindet da Olav Råstad ble byttet ut ved pause.

Trener Per-Mathias Høgmo skryter av Riise.

- Jeg synes han har utviklet seg i det siste, sier Høgmo.

Han mener Riise har taklet overgangsmaset den siste tida glimrende.

- Jeg er imponert over ham. Han var veldig klar på at han la dette bort da samlingen startet, sier Høgmo.

Monaco-spilleren står bokført med sju a-landskamper og 16 u-landskamper. Nå vil han være med på å ta unggutta til EM og selv ta steget opp på a-landslaget igjen.

- Jeg jobber for å spille meg inn på a-landslaget nå, sier Riise.