-  Riise viktig for klubbvalget

I sommer var Steven Gerrard fast bestemt på å forlate Liverpool til fordel for Chelsea. Vennskapet med John Arne Riise var en av grunnene til at han forandret mening.

Etter at Liverpool vant Champions League i mai, sto Gerrard og Riise side om side under lagets triumfferd gjennom byen. De to er omgangsvenner også privat, og i pausen under storkampen mellom Liverpool og Manchester United sender Canal+ et eksklusivt intervju med Liverpool-kapteinen. Der skryter han uhemmet av nordmannens kvaliteter.

På spørsmål fra reporter Øyvind Alsaker om vennskap, som det han har med John Arne Riise, var viktig for klubbvalget, svarer Gerrard slik:

-  Ja, det var viktig. Det er viktig å ha venner i laget, og det er viktig at vi har en god team-spirit. Du trives når du kommer på jobb hver dag, og du liker å spille med gutta. Det er derfor vi er her, for å ha det gøy og ha suksess.

Riises frisparkperle

Når Englands to mestvinnende lag møtes til prestisjeoppgjør på Anfield, håper Gerrard på en ønskereprise fra kampen i 2001.

Liverpool ledet 1-0 etter scoring av Michael Owen da Liverpool fikk frispark et stykke utenfor 16-meteren. Ballen ble trillet til John Arne Riise, og sunnmøringen dundret til det han var god for. Ballen blåste i mål bak en sprellende Fabien Barthez. Da tok det ikke lang tid før Liverpool-fansen sang «how did you score that goal».

-  Jeg glemmer aldri det målet. Det var et spesielt skudd. Frispark som ble trillet sidelengs før han knuste den inn i målet. Forhåpentligvis gjør han det samme på søndag, sier Gerrard, som heller ikke har glemt Riises kanonskudd mot Tottenham sist helg.

Hyller venstrefoten

 KOMPISER:  Steven Gerrard (t.h.) og John Arne Riise er ikke bare kompiser på treningsfeltet. Også utenfor banen pleier de omgang. -  Det er viktig å ha venner i laget, og det er viktig at vi har en god team-spirit, sier Gerrard til Canal+. Foto: Ian Hodgson/Reuters/Scanpix
KOMPISER: Steven Gerrard (t.h.) og John Arne Riise er ikke bare kompiser på treningsfeltet. Også utenfor banen pleier de omgang. - Det er viktig å ha venner i laget, og det er viktig at vi har en god team-spirit, sier Gerrard til Canal+. Foto: Ian Hodgson/Reuters/Scanpix Vis mer

Kula fra Riise gikk i tverrliggeren og ned på streken.

-  Nok et glimrende forsøk. Han har slik en vidunderlig venstrefot, og hvis han får muligheten vet vi at han vil score eller treffe mål. Han har en «wicked» venstrefot.

-  Han har ikke spilt fast i starten - er det noe alle må akseptere?

-  Ja, manageren snakket til troppen før sesongen om rotering, han vil bruke forskjellige spillere til forskjellig tid fordi han vil at start-elleveren skal være på topp. Ser han at noen er slitne, eller har spilt mange kamper, vil han ta dem ut og hvile dem. Det skjedde med John Arne og meg mot Betis, sier Gerrard til Canal+.

Ikke stresset

Liverpool har kommet på etterskudd i Premier League-sesongstarten. Kvalifiseringskampene til Champions League gjør at Liverpool har spilt færrest kamper av alle, og etter fem poeng på tre kamper har de allerede lang vei opp til de andre topplagene. Gerrard lar seg ikke stresse av Chelseas gode åpning.

-  Jeg tror ikke det er noe problem. Vi har spilt færre kamper, men håper hengekampene vil bringe oss oppover på tabellen igjen. Vi vil mye heller spille i Europa enn bare ha hjemlig fotball å tenke på, så det er greit, sier Gerrard.

Liverpool-kapteinen var sentral da Liverpool mirakuløst nok hentet opp Milans 3-0-ledelse og vant finalen i Champions League på straffer.

Finaleseieren

Og Steven Gerrard røper at finalevideoen ikke er støvet til.

-  Jeg nyter det fremdeles hver gang jeg ser det på tv. Det har gitt oss et løft og mye selvtillit. Det er grunnen til at vi har begynt så bra denne sesongen. Vi kjørte gjennom byen i en åpen buss og feiret sammen med rundt en halv million mennesker. Det er minner som vil være med meg resten av livet, sier Gerrard.

Han erkjenner samtidig at Liverpool ikke har råd til å tape mot Manchester United.

-  Vi tapte for United og Chelsea hjemme forrige sesong. Det må vi rette på. Søndagens kamp er enorm, vi kan ikke tillate oss å tape. Vi trenger poeng!

 Du kan se hele intervjuet med Steven Gerrard på Canal+ i pausen mellom Liverpool og Manchester United. Kampen har avspark i morgen klokka 13.

MESTERLIG: John Arne Riise og Steven Gerrard jubler etter Champions League-semien mot Chelsea. Seinere slo de Milan i finalen. - Jeg nyter det fremdeles hver gang jeg ser det på tv, sier Gerrard.